Σελίδες

Thessaloniki video tour

23/7/17

Τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα πρέπει να βγαίνεις με τους φίλους σου




Θέλεις να βγεις ένα βράδυ με τους φίλους ή τους συναδέλφους αλλά η σύντροφός σου δεν βρίσκει τόσο λογική αυτή την επιθυμία σου; Παρότι ...
μπορεί να έχει τους λόγους της, έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποδεικνύει επιστημονικά πόσο σημαντικό είναι για τη σωματική και τη διανοητική σου υγεία να βγαίνεις τακτικά χωρίς τη σύντροφό σου.

Ο καθηγητής Robin Dunbar, ψυχολόγος και επικεφαλής ομάδας ερευνητών στον τομέα της κοινωνικής και εξελικτικής νευροεπιστήμης ισχυρίζεται βάση στατιστικών και δεδομένων πως οι άντρες θα πρέπει να συναντούν, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα τους φίλους τους και να απολαμβάνουν κοινές δραστηριότητες: να παίζουν μπάσκετ ή ποδόσφαιρο, να περπατάνε ή απλά να πίνουν μια μπύρα και να συζητάνε.

Η μελέτη έδειξε πως δύο στους πέντε Βρετανούς άντρες δεν προλαβαίνουν να δουν τους φίλους τους ούτε μία φορά την εβδομάδα και αυτό έχει αρνητική επίδραση στην επίδοσή τους στο χώρο της εργασίας και στη συμπεριφορά τους μέσα στη σχέση.

Να βγαίνεις για ποτά με φίλους. Το λέει η επιστήμη

Οι περισσότεροι από εμάς επικοινωνούμε μέσα στη μέρα ηλεκτρονικά με ανθρώπους, είτε μέσω μηνυμάτων είτε τηλεφωνικά, σπάνια όμως έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους ανθρώπους αυτούς από κοντά. Η μελέτη υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι για τους άντρες να έχουν στενή επικοινωνία με τους φίλους τους, σε αντίθεση με τις γυναίκες που μπορούν ακόμη και μέσω τηλεφώνου να διατηρούν ζωντανές τις φιλικές τους σχέσεις.

Η προσωπική αλληλεπίδραση είναι πηγή έμπνευσης και ανανέωσης για τους άντρες, υποστηρίζουν οι ερευνητές, γι’ αυτό και οι γυναίκες θα έπρεπε να τους ενθαρρύνουν να βγαίνουν και να μιλάνε με τους φίλους τους, θεωρώντας πως αυτό τελικά θα βελτιώσει τη ζωή και τη σχέση του ζευγαριού.