Σελίδες

Thessaloniki video tour

23/7/17

14 αποτελεσματικές λύσεις για να διώξετε το πρήξιμο σε 2 μόλις μέρες
Νιώθετε πρησμένη και ψάχνετε την αιτία; Το φούσκωμα αυτό συνήθως οφείλεται σε τροφές που δεν χωνεύονται εύκολα από τον οργανισμό. Μην ανησυχείτε όμως, ακολουθώντας τις 14 απλές συμβουλές που προτείνουν οι ειδικοί, θα μπορέσετε να ξεπρηστείτε σε 2 μόλις ημέρες...

Ποιες είναι λοιπόν οι λύσεις στο πρόβλημα σας;

1. Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να τρώτε χωρίς άγχος και με χαλαρό ρυθμό, αποφεύγοντας να έχετε μπροστά σας την τηλεόραση και τον υπολογιστή.

2. Θα πρέπει να τρώτε αργά και να μασάτε την κάθε μπουκιά σας τουλάχιστον 20 φορές πριν την καταπιείτε.

3. Μην τρώτε υπερβολικές ποσότητες, αφού όπως δηλώνουν και οι ειδικοί θα πρέπει να σηκώνεστε από το τραπέζι μισοχορτάτη και όχι σκασμένη.

4. Αποφύγετε την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλατιού.

5. Αποφύγετε τα περίπλοκα φαγητά, που περιέχουν ένα σωρό συστατικά, διότι η χώνεψη γίνεται με μεγαλύτερη δυσκολία. Σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει να καταναλώνετε μέχρι 3 διαφορετικές τροφές σε κάθε γεύμα.

6. Αποφύγετε τα συσκευασμένα και τυποποιημένα φαγητά του εμπορίου και προτιμήστε φρεσκομαγειρεμένα, τα οποία έχουν και περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

7. Αφού φάτε, χαλαρώστε για λίγα λεπτά, έτσι ώστε να δώσετε στον οργανισμό σας το χρόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσει η διαδικασία της χώνεψης.

8. Μην τρώτε κρύα ή ωμά γεύματα, αλλά καλά μαγειρεμένα, έτσι ώστε να διευκολύνετε το στομάχι σας στη χώνεψη.

9. Μετά το φαγητό πιείτε ένα χλιαρό νερό ή ένα ζεστό ρόφημα για να δώσετε μια επιπλέον ώθηση στην πέψη.

10. Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ.

11. Βγάλτε από την διατροφή σας τους υδατάνθρακες, δηλαδή τα γλυκά, τα λευκά ψωμιά και τα μακαρόνια. Αντικαταστήστε ότι μπορείτε με προϊόντα ολικής άλεσης.

12. Ποτέ μην τρώτε τα φρούτα σας μαζί με το φαγητό. Βάλτε τα στο διατροφικό σας πλάνο ως ενδιάμεσα γεύματα.

13. Μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό, τουλάχιστον 1,5 – 2 λίτρα την ημέρα. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποβάλει τις τοξίνες και επομένως να αδυνατίσετε.

14. Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σας βοήθησε, τότε το πρόβλημα σας είναι πιο έντονο και χρειάζεται την γνώμη ενός ειδικού.