Σελίδες

Thessaloniki video tour

2/7/17

Αν έχεις αυτά τα 10 χαρακτηριστικά, τότε μπορεί να γίνεις εκατομμυριούχος μια ημέρα




Δεν χρειάζεται να έχεις μια δουλειά που να σεπληρώνει καλά...
ή να είσαι γόνος πλούσιας οικογένειας για να γίνεις εκατομμυριούχος. Ακόμα και αν ο μισθός που παίρνεις είναι μέτριος άμα ξέρεις πως να κινηθείς και ποια λάθη να αποφύγεις, μπορείς να καταφέρεις να γίνει πλούσιος.

Παρακάτω θα βρεις ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις για να γίνεις πλούσιος. Όπως τα παρουσιάζει το The-man.gr. Αν έχεις ήδη κάποια από αυτά είσαι σε καλό δρόμο. Αν πάλι όχι, είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσεις να κάνεις την αλλαγή προς την ευκατάστατη ζωή.

Έχεις πλάνο

Το να έχεις στόχο δεν σημαίνει ότι με το που θα ξυπνάς θα σκέφτεσαι τα λεφτά και πως θα βγάλεις περισσότερα. Σημαίνει ότι έχεις έναν στόχο που θέλεις να φτάσεις και θα πρέπει να βάλεις κατά μέρος τις σπατάλες και να δουλέψεις σκληρά. Θέσε ένα οικονομικό πλάνο με βάση τα λεφτά που κερδίζεις κάθε μήνα και όρισε το ποσό που θα βάζεις κάθε μήνα στην άκρη. Έχοντας αυτό το πλάνο, ο δρόμος προς τον στόχο σου αρχίζει και παίρνει μορφή.

Δεν ψάχνεις την εύκολη λύση

Υπάρχουν άπειρα προγράμματα και σεμινάρια που λένε ότι μπορούν να σου δείξουν πως να γίνεις εκατομμυριούχος μέσα σε μια νύχτα. Όσο τέλειο και αν ακούγεται, είναι απίθανο να συμβεί. Χρειάζεται χρόνος προκειμένου να έχεις κέρδη. Έτσι και σε ό,τι κάνεις μην βιαστείς να επιλέξεις τον εύκολο δρόμο. Επένδυσε χρόνο και λύσε το πρόβλημα μ όση περισσότερη λεπτομέρεια μπορείς.

Ξέρεις να παίρνεις ρίσκα

Το να παίρνεις ρίσκα είναι κάτι θετικό και έτσι μπορείς να εξελιχθείς οικονομικά γρηγορότερα. Αλλά το σημαντικό είναι να ξέρεις ποια είναι εκείνα τα ρίσκα που θα αποδώσουν. Αν ξοδεύεις τα λεφτά σου αγοράζοντας λαχεία και Τζόκερ, τότε αυτά είναι στην ουσία πεταμένα λεφτά. Κυνήγησε ευκαιρίες, μελέτησε τους πιθανούς κινδύνους της επένδυσης σου και αν πιστεύεις ότι θα αποδώσει κάνε το.

Δεν τα παρατάς ποτέ

Πήρες, λοιπόν, ένα ρίσκο και τελικά δεν πέτυχε. Είναι λογικό να απογοητευτείς αρχικά, αλλά δεν χρειάζεται να το βάλεις κάτω. Μπορεί να σου παίρνει περισσότερο χρόνο από όσο υπολόγιζες να φτάσεις στο να γίνεις πλούσιος, όμως η επιτυχία μπορεί να βρίσκεται στη γωνία. Το ξέρω ότι μπορεί να είναι τρομαχτικό, στο τέλος όμως θα δικαιωθείς.

Είσαι ανοιχτός σε προτάσεις

Ποτέ και κανένας δεν κατάφερε να βγάλει λεφτά, παραμένοντας στις ίδιες καταστάσεις και τα ίδια δεδομένα. Η αλλαγή είναι απαραίτητη για την εξέλιξη. Μόνο με την εξέλιξη μπορείς να επιτύχεις. Οπότε μην απορρίπτεις νέες ιδέες και νέες τεχνολογίες, γιατί είναι το κλειδί για να γίνει εκατομμυριούχος.

Είσαι γενναιόδωρος, αλλά όχι σπάταλος

Η γενναιοδωρία είναι μεγάλο προτέρημα και στη προσπάθεια σου να βγάλεις λεφτά δε θα πρέπει να την ξεχάσεις. Δε θα πρέπει όμως να φτάσεις και στο άλλο άκρο, αγοράζοντας και κάνοντας δώρα με το που αποκτήσεις κάποια άνεση. Το κόλπο είναι να διατηρήσεις τις ισορροπίες.

Τελειώνεις με ό,τι έχεις αρχίσει

Εκατομμυριούχος και επιτυχημένος δεν γίνεσαι εάν σε κάθε ευκαιρία βρίσκεις δικαιολογία για να μην κοπιάσεις. Γίνε υπεύθυνος και φρόντισε ό,τι αναλαμβάνεις να το φέρνεις σε πέρας. Είσαι ο μόνος που έχει στα χέρια του το μέλλον σου και για αυτόν το λόγο μην βρίσκεις δικαιολογίες για να το αφήσεις στη μέση. Μόνο έτσι θα φτάσεις στην κορυφή.

Επενδύεις σε πολύτιμα πράγματα

Ίσως αυτό να είναι το πιο τρομαχτικό βήμα. Προκειμένου να γίνει πλούσιος, οι επενδύσεις είναι, ας το πούμε, αναγκαίο κακό. Βέβαια, το να επενδύσεις σε κάτι που ποτέ δεν ήταν δικό σου είναι εύκολο. Το να επενδύσεις σε κάτι που είναι δικό σου και μάλιστα συναισθηματικής αξίας είναι άλλο κεφάλαιο. Και θα έπρεπε να το τολμήσεις γιατί μόνο τότε θα καταλάβεις τι πάει να πει να παλεύεις για κάτι με όλο σου το είναι για να μην το χάσεις. Θα υπάρξουν στιγμές που θα το χάσεις βέβαια και θα το εξετάσουμε στο επόμενο βήμα.

Δε φοβάσαι να κάνεις λάθος

Έχασες κάτι πολύτιμο για σένα και σίγουρα αυτό σου στοίχισε. Να σου τονίσω το εξής. Η μια αποτυχία φέρνει την άλλη μόνο όταν εσύ τα παρατήσεις. Ναι θα στεναχωρηθείς και θα απογοητευτείς και θα νευριάσεις. Όταν, όμως, όλα αυτά τα συναισθήματα περάσουν, εξέτασε τι έχεις κάνει λάθος. Μάθε από τα λάθη σου και ξαναπροσπάθησε.

Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα για να γίνεις πλούσιος

Τελικά, από ότι καταλαβαίνεις το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι για να γίνεις εκατομμυριούχος είναι το να είσαι ιδιοφυΐα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να ξέρεις τον εαυτό σου, τα όρια σου, να έχεις τα παραπάνω χαρακτηριστικά και να ξέρεις πως να χειριστείς καταστάσεις. Θέσε τον στόχο σου και τόλμησε! Σίγουρα θα τα καταφέρεις.