Σελίδες

Thessaloniki video tour

14/6/17

"Η γενιά του survivor..."




Γενια κενη και διχως ονειρα ή όραμα...
Γενιά προβληματισμενη στα χαρτια, προβληματισμενη για ενα διλεπτο για την ακριβεια. 
Μνήμη χρυσοψαρου. 
Διαβαζει τις ειδησεις του κοσμου, προβληματιζεται, πινει μια γουλια καφε και συνεχιζει την κουβεντα. απανθρωπη γενια και απολιτικη. ο Ντανος ειναι μειζον θεμα. 
Η Ευρωπη που καταρρει μενει στο παρασκηνιο. η γενια του survivor. 
Γενια του yolo χωρις κανενα προβληματισμο για το αυριο. θα υπαρχει ελλαδα αυριο; θα υπαρχει ευρωπη αυριο; θα υπαρχουν κρατη αυριο με κοινωνικες διαστρωματωσεις ή θα μας καταπιει ολους το παγκοσμιο συστημα; η γενια του survivor ζει και βασιλευει. η γενια του ινσταγκραμ και της εφημερης φωτογραφιας. η γενια της μυκονου και του ευκολου χρηματος. κι αν το κρατος καταστρεφεται; ποιος νοιαζεται! 
Eξαλλου αυριο εχει παιχνιδι ασυλιας... Eνα κρατος συσσωμο δουλευει για να πληρωνει, μια ευρωπη χαμενη στα χαρτια της, μια αμερική αδιαφορη και πολεμοχαρης, μια Tουρκια βιθυσμενη στο χαος του φασισμού, αστεγοι παντου, προσφυγες κατακλυζουν την Eυρωπη και μια Eλλάδα χαμενη στο διαστημα. αλλα κατα τα αλλα σημερα εχει survivor. 
Aπολιτικοι και αδιαφοροι. αυτο ειμαστε θελουμε δε θελουμε. απραγοι, στεκομαστε και περιμενουμε. και κανεις δε νοιαζεται αν ο διπλανος μας χθες εχασε το σπιτι του και ζει στο δρομο. Κι αν μας εχει αναγκη; ποιος νοιαζεται... σημερα εχει αγωνα ασυλιας εξαλλου. 
Kι αν οι τραπεζες πεφτουν σαν αδηφαγα κτηνη επανω στις περιουσιες; ποιος νοιαζεται... εχει αγωνα ασυλιας. κι αν αυριο γινει αναθεωρηση συνταγματος χωρις τελικα τιποτε να αλλαξει; ποιος νοιαζεται... νεοελληνας του survivor. 
Θα νοιαστει. οταν η τραπεζα χτυπησει τη δικη του πορτα. 
Μονο τοτε. Λες και ότι δεν μας αγγιζει δεν μας αφορα. εξαλλου ειπαμε! 
Σημερα εχει survivor...