Σελίδες

Thessaloniki video tour

16/6/17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-HOMUS POLITICUS-Η νέα θεατρική κωμωδία του Δημήτρη Καλαμάρα από την ΕΛΛΗΧΟ με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Εμφάνιση HOMUS POLITICUS-medium.jpg
HOMUS POLITICUS, μια θεατρική κωμωδία που γελάει με τα χάλια μας


Η Θεατρική Ομάδα ΈΛΛΗΧΟΣ παρουσιάζει το νέο θεατρικό έργο του Δημήτρη Καλαμάρα HOMUS POLITICUS, την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 21:00 στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, σε συνεργασία με τη Δ' Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.
Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά κι αποτελεί αναφορά στην κλασσική ελληνική θεατρική κωμωδία. Ο “πολιτευτής και ρουσφετοπατέρας” Γεράσιμος Δαμίγος, μονίμως ένα βήμα πριν μπει στη Βουλή, με αφορμή ένα συνηθισμένο τσιλιμπούρδισμα, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σειρά κωμικών καταστάσεων που αλλάζουν τελείως τα δεδομένα με τρόπο που δε θα μπορούσε ποτέ να τον φανταστεί και οδηγούν σε ριζικές αλλαγές πορείας τους πρωταγωνιστές. Το θεατρικό αποτελεί ακτινογραφία της σύγχρονης πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα της κρίσης, με τις λαμογιές και τα ρουσφέτια να αποτελούν τη βασική αιτία της κατάρρευσης και της πορείας προς τα μνημόνια και με υπεύθυνους όλους, πολιτικούς και πολίτες, ασχέτως πολιτικής τοποθέτησης.
Οι γρήγορες εναλλαγές, οι ξεκαρδιστικές ατάκες και οι κωμικές καταστάσεις διαδέχονται η μια την άλλη με ταχύ ρυθμό και δίνουν στο έργο το χαρακτήρα της φαρσοκωμωδίας. Σκηνοθετεί ο ίδιος ο συγραφέας και πρωταγωνιστούν οι Αλκιβιάδης Σταυρόπουλος και Βάσω Σαπουντζόγλου, ενώ παίζουν ακόμη αλφαβητικά οι Δώρα Ελευθεριάδου, Αλεξάνδρα Ευαγγέλου, Άννα Καλκάνη, Βασίλης Σμυρλής, Απόστολος Σταυρίδης, Λήδα Τσουγκάρη και Ζάκης Χουρμουζιάδης.
HOMUS POLITICUS, ξεκαρδιστική θεατρική κωμωδία του Δημήτρη Καλαμάρα, Τετάρτη 21 Ιουνίου, 21:00 στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, Κλεάνθους 57. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ