Σελίδες

Thessaloniki video tour

11/6/17

Νεκροί τρεις Αμερικανοί κομάντος από επίθεση Αφγανού στρατιώτη

Νεκροί τρεις Αμερικανοί κομάντος από επίθεση Αφγανού στρατιώτη
Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε όταν ένας Αφγανός στρατιώτης άνοιξε πυρ χθες εναντίον τους στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, επιβεβαιώνοντας δηλώσεις ενός Αφγανού αξιωματούχου.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στον τομέα Ατσίν, όπου ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ μάχονται μαζί με αφγανικά στρατεύματα εναντίον μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και Ταλιμπάν, δήλωσε ο Αταουλάχ Χογκιανί, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Ναγκαρχάρ, προσθέτοντας ότι σκοτώθηκε και ο Αφγανός στρατιώτης.
Η ανακοίνωση του Πενταγώνου δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση, υπογραμμίζοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «παρακολουθεί την κατάσταση που εξελίσσεται στο Αφγανιστάν», όπου σκοτώθηκαν οι στρατώτες.
Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ονόματι Ζαμπιχουλά Μουτζαχίντ, δήλωσε ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν μέλος της μαχητικής οργάνωσης και σκότωσε τέσσερις Αμερικανούς και τραυμάτισε αρκετούς ακόμη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ