Σελίδες

Thessaloniki video tour

22/6/17

Τι λένε τα νύχια για την υγεία σου




Τα νύχια των χεριών σου μπορούν να σου πουν πολλά πράγματα για σένα, πέρα απ' το αν έχεις εθιστεί στο να τα τρως...
ή αν χρειάζεσαι επειγόντως μανικιούρ. Για ορισμένους ανθρώπους, κάποιες αλλαγές στα νύχια τους είναι ενδείξεις για πιο σημαντικά προβλήματα υγείας.

Τις περισσότερες φορές, όποια διαφορά παρατηρήσεις στα νύχια σου, οφείλεται στο ότι μεγαλώνεις ή στο ότι τα βάφεις συνεχώς. Αν όμως έχεις κάποια από τις ακόλουθες ενδείξεις και συνοδεύεται με άλλα συμπτώματα, καλύτερα να επισκεφθείς τον γιατρό σου για σιγουριά.

1. Τα νύχια σου είναι κίτρινα
Όταν χρησιμοποιείς πολύ συχνά βερνίκι, δεν είναι απίθανο να κιτρινίσουν τα νύχια σου, οπότε αυτό δε σημαίνει συχνά κάτι. Αν όμως δεν τα βάφεις συχνά και τα δεις να είναι κίτρινα, μπορεί να σημαίνει πως υπάρχει κάποιο θέμα με τους πνεύμονές σου.

2. Τα νύχια σου είναι λευκά
Αν το πάνω μισό μέρος των νυχιών σου είναι λευκό, αυτό είναι ένα σημάδι του ότι μεγαλώνεις. Αν όμως έχεις κι άλλα συμπτώματα υγείας, καλύτερα να το ελέγξεις γιατί τα λευκά νύχια μπορεί να είναι σημάδι για κάποιο πρόβλημα με το συκώτι, το νεφρό ή την καρδιά.

3. Τα νύχια σου έχουν καφέ ή μαύρες ρίγες
Μια σκούρα καφέ γραμμή κατά μήκος του νυχιού σου, ή καφέ χρώμα που περιβάλλει τα νύχια σου θα μπορούσε να είναι ένδειξη για κάποιο μελάνωμα. Αν το προλάβεις εγκαίρως, το μελάνωμα στα νύχια μπορεί να θεραπευτεί.

4. Τα νύχια σου είναι κοίλα
Αυτό ονομάζεται κοιλονυχία και μπορεί να σημαίνει ότι δεν μεταβολίζεις καλά τον σίδηρο και ίσως είσαι αναιμική.

5. Τα νύχια σου διαχωρίζονται από τη βάση τους
Αυτό συνήθως δημιουργείται μετά από κάποιο ατύχημα στο νύχι, αλλά μπορεί να είναι και ένδειξη ψωρίασης. Αν ο διαχωρισμός συμβεί ξαφνικά και σε πολλά νύχια, τότε μπορεί επίσης να είναι ένδειξη υπερθυρεοειδισμού.