Σελίδες

Thessaloniki video tour

14/6/17

Τι θα γίνει αν ανοίξουν την πόρτα
Οι κακοί και ενοχλητικοί επιβάτες είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά να προσπαθήσει κάποιος να ανοίξει την πόρτα του...
αεροσκάφους κατά την διάρκεια της πτήσης ξεπερνά τα όρια. Πριν από λίγο καιρό μία πτήση της Air Canada από την Τζαμάικα στο Τορόντο χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Φλόριντα, επειδή ένας άνδρας προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Σύμφωνα με το Fox News, o άνδρας, καναδικής καταγωγής προσπάθησε να ρίξει καφέ στο πλήρωμα του αεροσκάφους πριν επιχειρήσει να ανοίξει την πόρτα, αλλά το πλήρωμα κατάφερε να τον πιάσουν και να τον δέσουν.

Τι θα συνέβαινε, όμως, αν κατάφερνε να φτάσει μέχρι την πόρτα; Και πάλι οι επιβάτες θα ήταν ασφαλείς, αφού όπως αναφέρει και το Condé Nast Traveler, ακόμα κι αν κάποιος γυρίσει το χερούλι η πόρτα δεν πρόκειται να ανοίξει. Η καμπίνα του αεροσκάφους είναι διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε η ατμόσφαιρα μέσα να μοιάζει με αυτή στο έδαφος και όχι με την εξωτερική ατμόσφαιρα σε υψηλό υψόμετρα. Έτσι η πίεση και η δύναμη που θα χρειαζόταν για να ανοίξει κανείς την πόρτα θα ήταν πολύ μεγάλη.

Θεωρητικά, σε χαμηλότερο υψόμετρο θα ήταν πιο εύκολο να ανοίξει κανείς την πόρτα, αλλά και πάλι θα χρειαζόταν πολύ μεγάλη δύναμη.

Αν και οι πτήσεις είναι ασφαλείς, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι σημαντικό το πλήρωμα να θέσει υπό κράτηση τον εχθρικό επιβάτη, ακόμα κι αν εκείνος δεν προσπαθεί να κάνει κακό σε κανέναν, αλλά είναι μεθυσμένος ή μπερδεμένος.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/perierga/431369/ti-tha-ginei-an-anoiksoun-tin-porta-aeroskafous-en-ora-ptisis#.dpuf