Σελίδες

Thessaloniki video tour

15/6/17

Μια σοκολάτα που... ευωδιάζει σε μουσείο της Νέας Υόρκης
Από το κακαόδεντρο και τους κόκκους του κακάο... στις τρούφες, η ιστορία της σοκολάτας παρουσιάζεται στις αίθουσες...
του πρώτου μουσείου της Νέας Υόρκης που είναι αφιερωμένο στο γλυκό επιδόρπιο.

Το "Choco-Story New York, Μουσείο Σοκολάτας και Εμπειρίας με τον Ζακ Τορές" ιδρύθηκε από τον σεφ ζαχαροπλαστικής και σοκολατοποιό Ζακ Τορές και άνοιξε τον Μάρτιο στο Μανχάταν, στις εγκαταστάσεις της ναυαρχίδας των καταστημάτων με γλυκίσματα του Τορές. Το μουσείο εκτείνεται σε περίπου 4.700 τετραγωνικά μέτρα, που συνδυάζει τέχνη και ιστορία κάτω από την ίδια στέγη.

"Μου αρέσει πολύ να μεταδίδω την αγάπη που έχω για τη σοκολάτα και τη γνώση μου για σοκολάτες σε οποιονδήποτε θέλει να μάθει γι' αυτήν. Δεν νομίζω ότι οι πελάτες μου καταλαβαίνουν τι χρειάζεται για να παρασκευαστεί μια σοκολάτα", δηλώνει ο Τορές, γνωστός ως Mr. Chocolate, που γεννήθηκε στην Αλγερία και μεγάλωσε σε ένα ψαροχώρι της νότιας Γαλλίας.

Ο 57χρονος σεφ δείχνει στους επισκέπτες πώς φτιάχνει μια τρούφα σοκολάτας, καθώς ρίχνει πλούσια ρευστή σοκολάτα σε μικρές φόρμες και τις γεμίζει με κρεμώδη απαλή γκανάς σοκολάτα.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει την προέλευση της σοκολάτας από τον πολιτισμό των Μάγια πριν από 5.000 χρόνια, τα εργαλεία που χρησιμοποιούνταν για να παραχθεί σοκολάτα από τον κόκκο κακάου που έχει υποστεί ζύμωση, ακόμη και σκεύη και ειδικά φλιτζάνια με μια μικρή μπάρα μέσα σε αυτά, η οποία προστατεύει το μουστάκι του πότη από την καυτή σοκολάτα.