Σελίδες

Thessaloniki video tour

25/6/17

Το μυστικό για να κρατήσεις τη σχέση σου ζωντανή είναι πολύ πιο απλό απ' όσο φαντάζεσαι




Αν σε αγχώνει το πώς θα μείνεις περισσότερο καιρό ερωτευμένη ή απλά πώς θα μείνεις περισσότερο καιρό...
με τον σύντροφό σου, οι ερευνητές έχουν μια πολύ καλή απάντηση να σου δώσουν και ο τρόπος είναι πολύ πιο απλός απ' ό,τι φαντάζεσαι.
Ποιος είναι αυτός;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το να κοιτάς μαζί με το έτερόν σου ήμισυ φωτογραφίες με χαριτωμένα ζωάκια, όπως κουτάβια και κουνελάκια, μπορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά για τη σχέση σου.

Με αυτή την έρευνα, οι επιστήμονες ήθελαν να δουν αν υπάρχει τρόπος να ανασυντάξεις τον εγκέφαλο κάποιου έτσι ώστε να συσχετιστεί κάτι θετικό με την σκέψη του/της συζύγου του/της. Ζήτησαν λοιπόν από παντρεμένα ζευγάρια - τα οποία δεν είναι μαζί για περισσότερο από πέντε χρόνια - να δουν φωτογραφίες των συζύγων τους με ουδέτερα αντικείμενα, όπως ένα κουμπί, ή με πιο θετικές εικόνες, όπως κάποια κουτάβια.

Το έκαναν αυτό για έξι εβδομάδες, και κάθε δεκατέσσερις μέρες επέστρεφαν για να μιλήσουν για τη διάθεση που είχαν απέναντι στους συζύγους τους. Όπως καταλαβαίνεις, όσοι έβλεπαν τους/τις συζύγους με κουτάβια ή κάτι εξίσου γλυκούλι, είχαν πολύ πιο θετικές αντιδράσεις απέναντι στους συντρόφους τους, αλλά και καλύτερη ποιότητα στο γάμο τους συνολικά.

Προφανώς δεν λέει κανείς πως αν σκοτώνεστε μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εικόνα ενός κουταβιού κι όλα θα γίνουν μέλι - γάλα, αλλά είναι καλό να ξέρεις πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να νιώσετε καλύτερα ο ένας με τον άλλον. Σίγουρα δε ρισκάρετε κάτι με το να χαζεύετε ζωάκια πάντως.