Σελίδες

Thessaloniki video tour

19/6/17

Οι δυσκολίες που μόνο οι αριστερόχειρες βιώνουν




Λέγεται πως οι αριστερόχειρες είναι εξυπνότεροι και έχουν μεγάλα ταλέντα έστω κι αν αποτελούν μόνο το 1/10 του πληθυσμού...
Εντούτοις, στα πιο απλά πράγματα οι αριστερόχειρες αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Καθημερινά, ένας αριστερόχειρας θα δυσκολευτεί στις πιο απλές δραστηριότητες, την ίδια στιγμή που ένας δεξιόχειρας τον βλέπει και το θεωρεί αστείο.

Στυλό

Συγκεκριμένα, η πιο συνηθισμένη και γελοία για άλλους δυσκολία είναι η γραφή με στυλό. Πολλές φορές, τα τετράδια ή τα φακελάκια που γράφουν οι αριστερόχειρες είναι μουντζαλωμένα καθώς το μελάνι της πένας δεν στεγνώνει αμέσως με το αποτέλεσμα να δημιουργεί μουντζούρες.

Σπιράλ Τετράδιο

Αυτά τα τετράδια ή βιβλία, αποτελούν εφιάλτη για τους περισσότερους αν όχι όλους αριστερόχειρες. Δηλαδή, η δεξιά σελίδα είναι αυτή που τους δυσκολεύει περισσότερο καθώς όταν προσπαθούν να γράψουν μια σημείωση, ακουμπούν την παλάμη τους στο σπιράλ με αποτέλεσμα να γράφουν άσχημα γράμματα.

Μη χάρτινες σελίδες

Ή αλλιώς τα σταυρόλεξα ή τα περιοδικά με κουίζ. Λόγω του ότι οι σελίδες δεν είναι χάρτινες, το μελάνι δεν στεγνώνει εύκολα γι΄ αυτό και αποτελεί ακόμα μια περίπτωση όπου το χέρι μουντζουρώνεται όσο κι η σελίδα.

Ατομικά καθίσματα στις αίθουσες

Χωρίς αμφιβολία όλοι οι αριστερόχειρες μπήκαν σε αίθουσες όπου τα ατομικά καθίσματα είχανε μόνο τραπεζάκι στην δεξιά πλευρά. Έτσι, καθώς ένας τέτοιος μαθητής προσπαθεί να γράψει στο τετράδιό του, το χέρι του δεν ακουμπά πουθενά με αποτέλεσμα να κουράζεται και οι σημειώσεις του να είναι κακογραμμένες.