Σελίδες

Thessaloniki video tour

17/6/17

Εθισμένος στην κοκαΐνη «έφαγε» 60.000 ευρώ από… τον παππού του




Ένας άντρας από το Μπρίστολ έφτιαξε μια ψεύτικη ζωή για να ξεγελάσει τον παππού του, ζητώντας του να χρηματοδοτήσει...
τίποτα άλλο παρά τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

Έτσι πληροφορήθηκε τουλάχιστον το εμβρόντητο δικαστήριο του Μπρίστολ!

Ο Tyler Whyte καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών παρά τις εκκλήσεις του στον δικαστή να τον σώσει από τη φυλακή, λέγοντας πως «κοπανάει τον εαυτό του κάθε μέρα» για όσα είχε κάνει.

Ο 20χρονος ομολόγησε την ενοχή του για την απάτη που είχε στήσει στον παππού του από τον Νοέμβριο του 2015 ως τον Ιούνιο του 2016, αναγκάζοντας τον δικαστή να χαρακτηρίσει το έγκλημα «μια ιδιαιτέρως μοχθηρή απάτη κατ’ εξακολούθηση, η οποία βασιζόταν στον συναισθηματικό εκβιασμό κατά του ίδιου του του παππού».

Ο εισαγγελέας σχολίασε στην «Bristol Crown Court»: «Ο κύριος Whyte παρείχε ψεύτικα ονόματα, πλαστές διευθύνσεις email και φανταστικούς λόγους για να κάνει τον παππού του να χρηματοδοτεί τον τρόπο ζωής του, τον εθισμό του στην κοκαΐνη».

Το συνολικό ποσό της απάτης ανήλθε στα 60.863 ευρώ (53.006 λίρες) μέσω ενός μεγάλου αριθμού συναλλαγών. Ο απατεωνίσκος χρησιμοποιούσε τους λογαριασμούς πέντε φίλων του, εξαπατώντας τον παππού του να τους βάζει χρήματα παριστάνοντας αστυνομικούς, λογιστές και ό,τι άλλο βάλει ο νους.

Τα χρήματα πήγαιναν όλα σε ναρκωτικά. Κάποια στιγμή που ο παππούς άρχισε να υποψιάζεται κάτι, ο εγγονός άρχισε να τον εκλιπαρεί να του δώσει κι άλλα λεφτά, στέλνοντας το συνολικό ποσό στα 60.000 ευρώ. Σε δική του ανακοίνωση, ο παππούς είπε: «Θα χρειαστεί το υπόλοιπο της ζωής μας για να διαχειριστούμε πλήρως την τερατωδία, τόσο συναισθηματικά όσο και οικονομικά»…