Σελίδες

Thessaloniki video tour

22/6/17

Οι 5 τροφές που βελτιώνουν τη μνήμη σου




Αυτό που σερβίρεται στο πιάτο σου, δεν επιδρά μόνο στο βάρος και τη σωματική σου υγεία, αλλά και στο μυαλό σου εξίσου. Όλα αυτά είναι αλληλένδετα άλλωστε...
Πέρα από ενέργεια και ενδυνάμωση του οργανισμού, κάποιες τροφές βελτιώνουν και τη μνήμη, προλαμβάνοντας μελλοντικές δυσλειτουργίες και συμβάλλοντας στην καθημερινή υπερ-λειτουργία του. Γιατί ένα μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι, μια προσοχή παραπάνω την χρειάζεται.

Λιπαρά ψάρια
Ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες είναι φορτωμένα με Ω3 λιπαρά και βιταμίνη D που μεταξύ άλλων προστατεύουν τον εγκέφαλο.

Βατόμουρα
Σύμφωνα με την Επιθεώρηση της Νευροεπιστήμης τα βατόμουρα βελτιώνουν και επιβραδύνουν το ενδεχόμενο βραχυπρόθεσμης απώλειας μνήμης και θωρακίζουν από εγκεφαλικές φλεγμονές. Αν αισθάνεσαι πως ξεχνάς πράγματα, πρόσθεσε τουλάχιστον 2 φλιτζάνια βατόμουρα στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιό σου.

Δεντρολίβανο
Καλή και χρήσιμη η ρίγανη, αλλά το δεντρολίβανο έχει συνδεθεί με το ισχυρό μνημονικό, σύμφωνα με έρευνα η οποία απέδειξε πως οι μαθητές που έτρωγαν τα φαγητά τους με το εν λόγω μυρωδικό πετύχαιναν καλύτερες βαθμολογίες στα τεστ, κι αυτό γιατί η μυρωδιά του φέρνει τον εγκέφαλο σε κατάσταση εγρήγορσης.

Καφές
Ο καφές ξυπνάει, το γνωρίζεις ήδη, το οποίο συνεπάγεται πως ενεργοποιεί τον εγκέφαλο και αυξάνει τη συγκέντρωση. Η καφεΐνη έχει συνδεθεί επίσης με χαμηλά ποσοστά αλτσχάιμερ, συγκεκριμένα μειώνει την πιθανότητα εμφάνισής της ασθένειας κατά 65%.

Αμύγδαλα/Καρύδια
Η Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας αναφέρει πως η βιταμίνη Ε- η οποία βρίθει στο αμύγδαλο και το καρύδι- εμποδίζει την απώλεια της μνήμης και τις γνωστικές δυσλειτουργίες. Γι' αυτό πριν φύγεις από το σπίτι το πρωί, στάσου λίγο. Τα μύγδαλα τα πήρες μαζί; Καρυδάκια;