Σελίδες

Thessaloniki video tour

27/6/17

5 εξωφρενικά ακριβά φαγητά


 
Το φαγητό είναι μια απόλαυση που συνήθως δεν έχει να κάνει με την τιμή αλλά με την έμπνευση της στιγμής και... 

 
 
 
 
 
 
την αγάπη που έχει κάποιος για τη δημιουργία. Υπέροχα πιάτα ανά τον κόσμο ξεχωρίζουν με την εμφάνιση και τη γεύση τους και δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται viral ανάμεσα στους απανταχού λάτρεις της καλής κουζίνας. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να απολαύσουν ένα έδεσμα διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Μάλλον, η τιμή δεν παίζει ρόλο, αλλά τα μοναδικά συστατικά που το καθιστούν… εξωφρενικά ακριβό.

Η πίτσα των $2.000 και των 24Κ

Ναι καλά διαβάσατε, αυτή η πίτσα που σερβίρεται στο Νεοϋορκέζικο εστιατόριο Industry Kitchen κοστίζει $2.000 ή $250 το κάθε κομμάτι! Και πώς θα γινόταν διαφορετικά, αφού η πίτσα είναι καλυμμένη με φύλλα χρυσού 24 καρατίων, ενώ περιέχει και λευκό στίλτον τυρί που φθάνει στο εστιατόριο ειδική παραγγελία απευθείας από την Αγγλία, foie gras και τρούφα από τη Γαλλία και χαβιάρι. Αν θέλετε να δοκιμάσετε πραγματικά πλούσιο γεύμα, αυτή η πίτσα είναι για εσάς, αρκεί βέβαια να την παραγγείλετε έγκαιρα, μιας και η κουζίνα ζητά ενημέρωση τουλάχιστον 48 ώρες πριν.

Το cronut των £1.500

Αν σας φάνηκε υπερβολικό που στη Νέα Υόρκη δίνουν $2.000 για μία πίτσα, που να μάθετε ότι στο Λονδίνο δίνουν πάνω κάτω τα ίδια για ένα μόλις cronut! Το cronut είναι ένα υβριδικό επιδόρπιο που συνδυάζει κρουασάν και ντόνατ και στο Dum Dum donutterie του Λονδίνου το τιμούν και με το παραπάνω, ενώ έχουν φτιάξει και μία πανάκριβη εκδοχή του με λοβούς βανίλιας Tahitian Gold, γαρνιρισμένο με χαβιάρι σαμπάνιας Cristal rose, την σπάνια και ακριβή ιταλική σοκολάτα Amedei Porcelana και φύλλα χρυσού. Να μην θες να σου πέσει ούτε ψίχουλο!

Το παγωτό των $1.000

Επιστρέφοντας στην Νέα Υόρκη που φαίνεται ότι δεν χορταίνουν με τίποτα τον χρυσό, βρίσκουμε ένα παγωτό με εντυπωσιακή εμφάνιση και τσουχτερή τιμή. Ο λόγος για το “Golden Opulence Sundae” του εστιατορίου Serendipity 3, που μάλιστα έχει κερδίσει και μία θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες ως ένα από τα πιο ακριβά επιδόρπια. Για να δικαιολογήσει την τιμή και τον τίτλο του, το παγωμένο επιδόρπιο φτιάχνεται με παγωτό βανίλια Ταϊτής ενισχυμένο και με βανίλια Μαδαγασκάρης, την ακριβή ιταλική σοκολάτα Amedei Porcelana καθώς και κομμάτια από την σπάνια σοκολάτα Βενεζουέλας Chuao, επιχρυσωμένα αμύγδαλα, ζαχαρωμένα φρούτα από το Παρίσι, χαβιάρι Grand Passion και φύλλα χρυσού 23 καρατίων. Το αριστούργημα ολοκληρώνεται με ένα επιχρυσωμένα ζαχαρωτό λουλούδι που χρειάζεται 8 ώρες για να φτιαχτεί, ενώ σερβίρεται σε κρυστάλλινο μπολ παγωτού Baccarat!

Το burger των $777

Το όνομα του είναι “777 Burger” και για να μην μπερδεύονται οι πελάτες, κοστίζει και 777 δολάρια. Το βρίσκετε στο Burger Brasserie του Λας Βέγκας και αν το παραγγείλετε θα δοκιμάσετε ένα πληθωρικό burger με μπιφτέκι Kobe beef και αστακό. Επίσης, σαν γνήσιο burger, περιέχει και καραμελωμένα κρεμμύδια, προσούτο, μπρι και παλαιωμένο βαλσαμικό ξίδι 100 ετών. Το απολαμβάνετε είτε σε κλασικό ψωμάκι για burger, είτε σε ψωμάκι με καραμελωμένα κρεμμύδια ή παρμεζάνας ή σε τσιαπάτα με ντομάτα. Συνοδεύεται τέλος με ένα ποτήρι σαμπάνια Dom Perignon. Τα αξίζει τα λεφτά του, μάλλον.

Το τάκος των $25.000

Για το τέλος αφήσαμε ό,τι πιο ακριβό έχουμε δει ποτέ στον χώρο του street food και δεν είναι άλλο από αυτό το τάκο, που σερβίρεται στο μεξικανικό θέρετρο Grand Velas Los Cabos και κοστίζει περί τα $25.000 το ένα! Το κατά τα άλλα κλασικό μεξικανικό street food, “κρύβει” μέσα στην τορτίγια του Kobe beef, αστακό, χαβιάρι, μπρι αρωματισμένο με μαύρη τρούφα και φύλλα χρυσού, με τη salsa που το συνοδεύει να φτιάχνεται με τεκίλα και τον ακριβό καφέ kopi luwak, που οι κόκκοι του προέρχονται από τα περιττώματα του νυκτόβιου αιλουροειδούς Luwak το οποίο καταναλώνει τους καρπούς καφέ και αφού τους αποβάλει με φυσικό τρόπο, συλλέγονται, πλένονται, στεγνώνουν και αφήνονται να ωριμάσουν στον ήλιο για να αποκτήσουν εξαιρετικό και ιδιαίτερο άρωμα.

πηγή: olivemagazine.gr