Σελίδες

Thessaloniki video tour

24/6/17

Οι 5 τροφές που πρέπει να τρως όταν είσαι κουρασμένη




Mερικές φορές, ειδικά όταν είσαι εξουθενωμένη από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις, το μόνο που θες να κάνεις είναι να...
κουρνιάσεις στον καναπέ αγκαλιά με ένα κουτί πίτσα ή μια γαβάθα μακαρόνια. Σε νιώθω.

Αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να σου προσφέρει ένα τέτοιο γεύμα, εκτός από μερικά λεπτά υπέρτατης ευτυχίας που ίσως είναι αρκετό αλλά εδώ γράφουμε πάντα για το καλό σου, το οποίο υπαγορεύει να τρως πραγματάκια που προάγουν και την υγεία σου.

Μαύρη σοκολάτα
Φορτίζει τις "μπαταρίες" σου γιατί περιέχει καφεΐνη, σε ωφελεί χάρη στις βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά και την τρυπτοφάνη που είναι συστατικά της. Παράλληλα το κακάο είναι μία από τις πλουσιότερες τροφές σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο που θρέφει το νευρικό και το μυϊκό σύστημα. Συν ότι είναι λιχουδιά.

Βρώμη
Ανάμεσα στα πολλά καλά που κάνει, η βρώμη διατηρεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, κι αυτό ως διαδικασία απομακρύνει την ταραχή που ίσως σου προκαλέσουν τα επεξεργασμένα δημητριακά που κολυμπάνε στη ζάχαρη. Οι ίνες της βρώμης τροφοδοτούν τα καλά βακτήρια στο πεπτικό μας σύστημα κι αυτό σημαίνει πως το στομάχι και το έντερό μας λειτουργούν ωραία και χαλαρά.

Γιαούρτι
Το γιαούρτι έχει προβιοτικά, τα οποία σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Τορόντο, καταλαγιάζουν τα συμπτώματα της χρόνιας κούρασης, ενισχύοντας τα επίπεδα της τρυπτοφάνης, της σεροτονίνης και άλλων τέτοιων αμινοξέων κι ορμονών που προάγουν το αίσθημα της ευτυχίας.

Σπανάκι
Το σπανάκι είναι για τον σίδηρο ό,τι το γάλα για το ασβέστιο. Αν αισθάνεσαι συχνά κόπωση είναι πολύ πιθανό να έχεις έλλειψη σιδήρου, οπότε το σπανάκι σου είναι ακόμα πιο απαραίτητο.

Φασόλια
Μία από τις πιο κοινές υπερτροφές τα φασόλια, δεν θεωρούνται τυχαία διατροφικό "θαύμα" κι αυτό γιατί όλες του οι ποκιλίες είναι χαμηλές σε λίπος, υψηλές σε φυτικές ίνες, πλούσιες σε μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, χαλκό, όλα τους εξαιρετικές πηγές ενέργειας και εξασφαλίζουν ισορροπία μεταξύ υδατανθράκων και πρωτεϊνών. Και για να μην το ξεχάσω, τα φασόλια συμβάλλουν στο να διατηρείς το βάρος σου στα ιδανικά επίπεδα, το οποίο σαν σκέψη ομολογουμένως σε "ξεκουράζει".