Σελίδες

Thessaloniki video tour

19/6/17

5 tips για να αποκτήσεις λαμπερό και υγιές δέρμα πριν το καλοκαίρι!


Από την Επιστημονική Ομάδα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Αναστάσιου Παπαλαζάρου (www.nutrimed.gr)
Η έντονη ηλιοφάνεια από την άνοιξη και μετά, καθιστά απαραίτητη την θωράκιση του δέρματος από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου. 


Με ποιό τρόπο όμως θα καταφέρουμε να το αντιμετωπίσουμε; Οι παρακάτω 5 συμβουλές θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την υφή του δέρματός μας και να το προτοιμάσουμε για τον ερχομό του καλοκαιριού!

• Απολέπιση 
Η απολέπιση του δέρματος προσώπου και σώματος διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και ανανεώνει την επιδερμίδα. Στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προιόντα με κόκκους φρούτων όπως του βερύκοκκου. Στο spa με την καθοδήγηση της αισθητικού , ιδιαίτερα αποτελεσματικές είναι οι θεραπείες απολέπισης με ήπια οξέα φρούτων ή θαλάσσιους κρυστάλλους. 

• Ενυδάτωση
Η ενυδάτωση αποτελεί ένα από τα βασικότερα βήματα. Σε ήδη απολεπισμένο και καθαρό δέρμα πετυχαίνουμε την μέγιστη εισχώρηση ενυδατικών παραγόντων με προιόντα που περιέχουν συνήθως υαλουρονικό οξύ, εκχυλίσματα αλόης, είτε θαλάσσιους πολυσακχαρίτες. Στο σπίτι είναι απαραίτητη η χρήση ενυδατικών προιόντων, ενώ σε επαγγελματικούς χώρους, η απολέπιση ακολουθείτε με ενυδατικές μάσκες πλούσιες σε φυτικά έλαια, όπως το βούτυρο καριτέ, το λάδι μονόϊ όπως επίσης και σε θαλάσσιους πολυσακχαρίτες και ιχνοστοιχεία.

• Αποτοξίνωση-Θρέψη

Σε αυτό το στάδιο, όπου το δέρμα είναι απαλλαγμένο από τα νεκρά κύτταρα και ενυδατωμένο επαρκώς, πετυχαίνουμε καλύτερη εισχώρηση στοχευμένων προιόντων κυτταρίδας, σύσφιξης ή αντιγήρανσης. Τα παραπάνω προιόντα είναι διάσημα ιδιαίτερα πριν τους καλοκαιρινούς μήνες. Εξαιτίας της μεγάλης ποικιλίας προιόντων στην αγορά, καλό είναι να συμβουλευτείτε την αισθητικό σας πριν την επιλογή του προιόντος. 

• Περιποίηση Χειλιών
Τα χείλη μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και εκτεθειμένα σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Στο σπίτι μπορούμε να εφαρμόσουμε ήπια ‘σπιτικά’ απολεπιστικά προϊόντα όπως το βούτυρο με ζάχαρη ενώ καθημερινά συνίσταται η χρήση προϊόντος ενυδάτωσης με δείκτη αντιηλιακής προστασίας (SPF). Στο ινστιτούτο, η περιποίηση των χειλιών αποτελεί κομμάτι της περιποιήσης προσώπου, γίνεται με ειδικά απολεπιστικά και ενυδατικές μάσκες. 

• Αντιηλιακή Προστασία
Οι βλαβερές συνέπειες του ήλιου στην γήρανση και καρκινογένεση είναι σε όλους μας γνωστές. Από την άνοιξη και μετά, όπου η ηλιοφάνεια είναι έντονη, ιδιαίτερα στη χώρα μας, η χρήση του αντιηλιακού δεν πρέπει να περιορίζεται μονο στην παραλία αλλά σε καθημερινή βάση σε όλες τις περιοχές του σώματος που εκτίθονται. Επιπλέον, ιδιαίτερα ωφέλη μας παρέχει η διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C, E, το β-καροτένιο, το σελήνιο τα οποία δεσμέυουν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν την βλαβερή επίδρασή τους στα κύτταρα.
Φωτογραφία εξωφύλλου : www.linkedin.com