Σελίδες

Thessaloniki video tour

8/6/17

Οι 4 τροφές που μας προστατεύουν από τις αλλεργίες




Μύρτιλο
Η κερσετίνη είναι ένα φλαβονοειδές με πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Απαντάται στο μύρτιλο κι αυτός είναι ένας...
από τους δύο λόγους που αυτές οι φρουτομπαλίτσες λειτουργούν ως βάλσαμο κόντρα στη φαγούρα και την καταρροή, προλαμβάνοντας τις αλλεργίες. Ο άλλος είναι οι πολυφαινόλες.

Γιαούρτι
Ένας ακόμα ισχυρός σύμμαχος κατά του αλλεργικού φτερνίσματος. Σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα το γιαούρτι με την πέτσα καταπολεμά τα γνωστά συμπτώματα χάρη στα προβιοτικά του, τα οποία επηρεάζουν τη συμπεριφορά των λευκών αιμοσφαιρίων στο σώμα.

Χυμός ντομάτας
Περιέχει βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό και βάσει ερευνών ενισχύει την άμυνα του οργανισμού απέναντι στα οιδήματα και τη δυσφορία. Επίσης το λυκοπένιο, το οποίο διαθέτει σε υψηλό ποσοστό καταπολεμά τις κρίσεις του άσθματος έως και 45%. Ο χυμός της ντομάτας μεταξύ άλλων είναι πηγή βιταμίνης Α, η οποία ενθαρρύνει τη λειτουργία των κυττάρων που εμποδίζουν τις αλλεργικές εξάρσεις.

Τόνος
Τα λιπαρά ψάρια και τα Ω3 οξέα τους (τόνος, σκουμπρί, σολομός) συγκρατούν τις φλεγμονές και έχουν συνδεθεί με την καταστολή των αλλεργιών και του άσθματος. Αλλά μην το παρακάνεις με την κατανάλωσή τους γιατί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο. Μία με δύο φορές την εβδομάδα αρκεί.