Σελίδες

Thessaloniki video tour

10/6/17

ΗΠΑ: 19,5 εκατ. τηλεθεατές παρακολούθησαν την κατάθεση του Κόμεϊ στη Γερουσία

ΗΠΑ: 19,5 εκατ. τηλεθεατές παρακολούθησαν την κατάθεση του Κόμεϊ στη Γερουσία


Σχεδόν 19,5 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση την κατάθεση που έδωσε την Πέμπτη ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, ενώπιον των μελών της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία Nielsen.
Η ορκωμοσία του Τραμπ τον περασμένο Ιανουάριο προσέλκυσε το ενδιαφέρον 30,6 εκατομμυρίων τηλεθεατών. Ωστόσο, η τηλεθέαση της κατάθεσης του Κόμεϊ χαρακτηρίζεται πολύ μεγάλη για μια μετάδοση που έγινε σε μια εργάσιμη μέρα.

Οι εκτιμήσεις της εταιρείας βασίστηκαν σε δεδομένα που συγκέντρωσε από δέκα Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, χωρίς ωστόσο να υπολογίζονται όσοι παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία του Κογκρέσου σε ηλεκτρονικούς υπολογισμούς και τηλεφωνικές συσκευές.
Τα τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν την κανονική ροή προγράμματός τους για να μεταδώσουν σε απευθείας μετάδοση την, σχεδόν τρίωρης διάρκειας, κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI αναφορικά με τις πολλαπλές συζητήσεις που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, πριν ο τελευταίος τον απολύσει τον Μάιο.
Το YouTube ανέφερε ότι περίπου 800.000 θεατές παρακολούθησαν την διαδικασία από ζωντανές μεταδόσεις περίπου 20 ειδησεογραφικών μέσων, ενώ το Twitter τόνισε πως η ζωντανή μετάδοση που μετέδωσε από το Bloomberg ήταν, ανά λεπτό, κατά μέσο όρο, 129.000 θεατές.
Τον Φεβρουάριο, 111 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το Super Bowl, το αθλητικό γεγονός της χρονιάς στις ΗΠΑ που συγκεντρώνει κάθε χρόνο την μεγαλύτερη τηλεθέαση.
Επίσης, περίπου 20 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν την περασμένη Τετάρτη τον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ (NBA)
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ