Σελίδες

Thessaloniki video tour

24/5/17

Έξυπνα tips για να διατηρείτε το μπαλκόνι σας πεντακάθαρο



Υπάρχουν μερικά έξυπνα κολπάκια που θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας καθαρά για πολύ περισσότερο.

Η αλήθεια είναι πως τα πάντα είναι σχετικά και έχουν να κάνουν με το τι ακριβώς είναι αυτό που θέλετε. Αν... 

 
 
 
 
θέλετε οπωσδήποτε ένα καθαρό μπαλκόνι χωρίς σκόνες, φύλλα πεταμένα εδώ και εκεί και μια γενική ακαταστασία που δεν σας επιτρέπει να το απολαμβάνετε όσο θέλετε, τότε θα πρέπει να μειώσετε τα φυτά (ή να τα διαλέξετε πιο σωστά). Βάλτε 1-2 γλάστρες, ένα τραπέζι βεράντας με τις καρέκλες του και τίποτα άλλο. Με αυτόν τον τρόπο ακόμα κι αν λερώνεται το μπαλκόνι σας θα μπορείτε πολύ εύκολα με ένα λάστιχο να το καθαρίζετε στο λεπτό.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα φυτά που θα επιλέξετε για την βεράντα σας. Για παράδειγμα ένας μικρός φοίνικας, μια αλόη ή γενικότερα φυτά με σκληρό φύλλωμα δεν το χάνουν εύκολα με αποτέλεσμα να μην μοιάζει το μπαλκόνι σας με δάσος το φθινόπωρο.

Αν βρίσκεστε στη φάση που ετοιμάζεστε να ανακαινίσετε το σπίτι σας, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά τι δάπεδο θα βάλετε στο μπαλκόνι σας. Αν έχετε οικογένεια με μικρά παιδιά ή αν μένετε σε περιοχή με πολύ αέρα και συχνές βροχές τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα δάπεδο το οποίο θα είναι τραχύ. Έτσι δεν θα λερώνεται εύκολα ή ακόμη και αν λερώνεται δεν θα φαίνεται καθόλου.

Αν, τέλος, θέλετε οπωσδήποτε να έχετε μπάρμπεκιου στο μπαλκόνι σας (μιας και είστε σπουδαίοι ψήστες) τότε είναι πολύ πιθανό το δάπεδό σας να είναι συχνά γεμάτο λεκέδες από κάρβουνο ή λίπος ακριβώς κάτω από το μπάρμπεκιου. Για να το καθαρίσετε πάρτε λίγη άμμο γάτας (μπορείτε να βρείτε σε όλα τα supermarket) και ρίξτε την στο σημείο του λεκέ. Αφήστε την να δράσει όλο το βράδυ και το επόμενο πρωί απλά σκουπίστε την με μια σκούπα. Ο λεκές σας θα έχει εξαφανιστεί χωρίς κόπο.

Πηγή:spirossoulis.com