Σελίδες

Thessaloniki video tour

18/5/17

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το πρώτο σου tattoo




Έχεις πάρει την απόφαση να κάνεις tattoo; Σίγουρα θα έχεις κάνει έρευνα και θα έχεις πάρει συμβουλές από πολλούς! Τι πρέπει όμως να έχεις στο μυαλό σου πριν πας να κάνεις το πρώτο σου tattoo;

1. Το σχέδιο
α) Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι όταν πάρεις την απόφαση να κάνεις tattoo. Πιθανόν να έχεις ψάξει στο internet, σε περιοδικά με tattoo, διάφορα σχέδια σε βιβλία κ.λ.π. Σιγουρέψου ότι το σχέδιο που θα επιλέξεις θα είναι κάτι που πραγματικά θα σε εκφράζει. Σίγουρα επρόκειτο να ερωτηθείς ξανά και ξανά σε όλη σου τη ζωή γιατί έκανες αυτό το tattoo και τι σημαίνει για σένα. Σιγουρέψου πως θα έχεις μία καλύτερη δικαιολογία από το '' Απλά μου άρεσε''.
β) Πρόκειται να ζήσεις με αυτό όλο το υπόλοιπο της ζωής σου. Σίγουρα το έχεις ήδη ακούσει αυτό και είναι όντως αλήθεια. Σιγουρέψου ότι πραγματικά θα μπορέσεις να ζήσεις σε κάθε κατάσταση της ζωής σου με το σχέδιο που θα διαλέξεις και τη τοποθέτησή του.

2. Το μαγαζί
α) Πριν πας για το tattoo λοιπόν πρέπει να κάνεις μια έρευνα για τα μαγαζιά και τους tattoo artists. Ρώτα στην πόλη σου, δες διάφορα σχόλια στο internet και σίγουρα έλεγξε το μαγαζί απ'έξω.
β) Κάνε στο μαγαζί που θα πας ερωτήσεις...πολλές ερωτήσεις! Μη σκέφτεσαι ότι μπορεί να γίνεις κουραστικός. Μπορείς να ρωτήσεις από το σχέδιο σου και τα μελάνια μέχρι και με τι αποστειρώνονται όλα τα μηχανήματα και τα εργαλεία που χρειάζονται σ΄όλη τη διαδικασία. Ζήτα ακόμα να δεις την βεβαίωση που έχει ως tattoo artist.
γ) Μην μείνεις έκπληκτος από τα όμορφα σχέδια στον τοίχο. Ζήτα το βιβλίο με τα tattoo που έχουν κάνει οι δημιουργεί έτσι ώστε να είσαι σίγουρος για το ταλέντο του.

3. Προετοιμασία
α) Φάε κάτι πριν πας να κάνεις το tattoo σου. Είναι σημαντικό! Δε χρειάζεται να έχεις φάει ένα ολοκληρωμένο γεύμα! Ένα μικρό γλυκό είναι το ιδανικό για να κρατήσει το σάκχαρο του αίματος υψηλό κατά τη διαδικασία.
β) Μην πιεις αλκοόλ και μην πάρεις ασπιρίνη για 24 ώρες διότι υπάρχει περίπτωση να βγει περισσότερο αίμα κατά την διαδικασία και το σχέδιο να μην βγει έτσι όπως το ήθελες.
γ) Φόρεσε άνετα ρούχα, εάν έχεις διαλέξει δύσκολο σημείο, έτσι ώστε να είσαι άνετος κι εσύ αλλά και ο δημιουργός.

4. Κατά τη διάρκεια του tattoo
α) Εάν είσαι αγχωμένος και νευρικός μίλα στον δημιουργό. Ένας καλός tattoo artist θα σε ενημερώσει για την κάθε κίνηση που θα κάνει, θα σε διαβεβαιώσει πως όλα πάνε καλά και αργότερα θα σου αποσπάσει την προσοχή αλλάζοντας τη συζήτηση.
β) Ο πόνος είναι στο μυαλό σου. Τα tattoo πονάνε, ναι! Αλλά δεν είναι κάτι που δε μπορείς να το αντέξεις! Σταμάτα να το σκέφτεσαι. Σταμάτα να αγχώνεσαι. Το μόνο που κάνεις είναι να φοβίζεις τον εαυτό σου.

5. Αργότερα
α) Ο δημιουργός θα σου δώσει κάποιες οδηγίες. Πρέπει να τις ακολουθήσεις!
β) Άφησε τη ζελατίνη πάνω στο tattoo σου για τουλάχιστον 2 ώρες. Η ζελατίνη θα εμποδίσει κάποια βακτήρια που υπάρχουν στον αέρα να εισχωρήσουν στην πληγή σου. Αφαίρεσε την όταν θα πας σπίτι.
γ) Είναι πολύ σημαντικό να πλένεις το tattoo σου με χλιαρό νερό και αντιμικροβιακό σαπούνι. Μη μουλιάζεις στο νερό! Αυτό σημαίνει ότι το καλοκαίρι για λίγο καιρό θα πρέπει να αποφύγεις τα μπάνια.
δ) Η αλοιφή που θα βάλεις είναι επίσης σημαντική καθώς επουλώνει την πληγή.
ε) Τέλος, θα πρέπει να χρησιμοποιείς αρκετά συχνά αντηλιακό και να αποφεύγεις την έκθεση στον ήλιο για αρκετή ώρα.

Ελπίζω να απολαύσεις το πρώτο σου tattoo. Είναι μια καταπληκτική εμπειρία!