Σελίδες

Thessaloniki video tour

20/5/17

Αυτό είναι το πιο περίεργο ξενοδοχείο που υπάρχει - Δεν φαντάζεστε που βρίσκεται και τι θέα έχει [photos]





Μεταξύ Ζανζιβάρης και Τανζανίας, κάτω από τη θάλασσα του Ινδικού ωκεανού, παρέα...
με τα ψάρια. Αν μη τι άλλο, οι κατασκευαστές αυτού του ξενοδοχείου αξίζουν να θαυμαστούν για την ευρηματικότητα και την ευφάνταστη σκέψη τους.

Το ξενοδοχείο Manta Underwater Room άνοιξε προσφάτως και για όσους ενδιαφέρονται η διαμονή κοστίζει περίπου 1500 δολάρια τη βραδιά. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο που αποτελεί από μόλις τρεις ορόφους, ένας εξ αυτών μέσα στη θάλασσα, άνετο μπαλκόνι που χρησιμοποιείται για βουτιές, και χώρος ύπνου άνω της θάλασσας.

Φυσικά το συγκεκριμένο δωμάτιο απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους που πάσχουν από κλειστοφοβία, καθώς η αίσθηση που σου αφήνει είναι πως βρίσκεσαι μέσα στη θάλασσα, ενώ την ίδια στιγμή βλέπεις να περνούν από μπροστά σου (σε απόσταση αναπνοής) ψάρια και άλλα πλάσματα του βυθού. Αυτό δεν είναι το πρώτο ξενοδοχείο που φτιάχνεται κάτω από το θάλασσα, αλλά είναι το πρώτο που μπορεί να κινείται εντός της. Για την ιστορία, το πρώτο αυτής της κατηγορίας φτιάχτηκε από τον Σουηδό καλλιτέχνη Μίκαελ Γκένμπεργκ, το 2000, στη λίμνη Malaren, κοντά στη Στοκχόλμη. Όπως αναφέρουν οι κατασκευαστές του Manta Underwater Room, η βασική ιδέα του Γκένμπεργκ αποτέλεσε γι' αυτούς πηγή έμπνευσης.