Σελίδες

Thessaloniki video tour

15/5/17

Προετοιμάζεται η πρώτη “πράσινη” πόλη στην Κίνα!






perierga.gr - Προετοιμάζεται η πρώτη "πράσινη" πόλη στην Κίνα!
Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του σχεδίου για το πρώτο “πράσινο” κτήριο της Κίνας, ο Ιταλός αρχιτέκτονας Stefano Boeri παρουσίασε ένα ακόμα πιο φιλόδοξο όραμα: Τις πόλεις-δάση. Το Boeri δημιούργησε ένα σχέδιο για τις νέες πόλεις της Κίνας τα κτήρια των οποίων θα είναι γεμάτα πράσινο, προκειμένου να καταπολεμηθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση. Η πρώτη εφαρμογή θα ξεκινήσει στην πόλη Liuzhou, στη νότια επαρχία Guangxi, με την κατασκευή να ξεκινά το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια της Forest City του Stefano Boeri θεωρούνται μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης στην Κίνα, μια χώρα πνιγμένη στο νέφος και στην ταχεία αστικοποίηση, καθώς εκατομμύρια αγρότες μεταναστεύουν στις πόλεις κάθε χρόνο. “Θα φτιάξουμε μια ολόκληρη πόλη όπου δεν θα υπάρχει μόνο ένα ψηλό κτίριο αλλά 100 ή 200, με τη διαφορά ότι όλα θα είναι καλυμμένα με δέντρα και φυτά στις προσόψεις”, δήλωσε ο Boeri στη Guardian. “Νομίζω ότι θα αρχίσουν να κατασκευάζονται στο τέλος του τρέχοντος έτους. Μέχρι το 2020 θα είναι έτοιμη η πρώτη “δασική πόλη” στην Κίνα”, συμπλήρωσε.
perierga.gr - Προετοιμάζεται η πρώτη "πράσινη" πόλη στην Κίνα!
Όλα τα κτήρια της πόλης θα καλύπτονται από δέντρα και πράσινο προκειμένου να απορροφούν τους τόνους άνθρακα από την ατμόσφαιρα, να αντλούν οξυγόνο και να παρέχουν έναν χαλαρωτικό βιότοπο τόσο στους ανθρώπους όσο και στην πανίδα. Ο πρώτος οικισμός του Forest City θα φιλοξενεί περίπου 1,5 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ η δεύτερη μάλλον θα γίνει στο Shijiazhuang, μια βόρεια πόλη στην επαρχία Hebei που κατατάσσεται μεταξύ των χειρότερων της Κίνας για την ποιότητα του αέρα.