Σελίδες

Thessaloniki video tour

20/5/17

Τιμή-ρεκόρ για ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με εντυπωσιακά διαμάντια - Πουλήθηκαν ξεχωριστά κι έπιασαν συνολικά τα 57 εκατομμύρια δολάρια




Τα «σπουδαιότερα σκουλαρίκια που έχουν βγει ποτέ σε δημοπρασία» χαρακτηρίστηκαν αυτά που πουλήθηκαν χθες στη Γενεύη έναντι 57 εκατομμυρίων δολαρίων, τιμή που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε ο... 

 
 
 
 
 
οίκος δημοπρασιών Sotheby's.

Το ζευγάρι σκουλαρίκια αποτελείται από δύο εντυπωσιακά διαμάντια, ένα ροζ και ένα μπλε, που μάλιστα που πουλήθηκαν σε δύο διαφορετικούς λαχνούς, καθώς αρχικά αποτελούσαν μονόπετρα δακτυλίδια. Αγοράστηκαν από το ίδιο πρόσωπο που έχει την έδρα του στην Ασία.

Το πρώτο σκουλαρίκι, το «Apollo Blue», πουλήθηκε έναντι 42,087 εκ. δολαρίων και το «Artémis Pink» έφτασε τα 15,33 εκ. δολαρίων, στο τέλος δύο τεταμένων δημοπρασιών. Το «Apollo Blue» έχει βάρος 14,54 καρατίων και είναι πιστοποιημένο ως «Fancy Vivid Blue» από το Αμερικανικό Γεμολογικό Ινστιτούτο. Είναι το μεγαλύτερο διαμάντι στην κατηγορία του που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία.

Το «Artémis Pink» έχει βάρος 16,00 καρατίων και πιστοποιημένο ως «Fancy Intense Pink». Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεμολογικό Ινστιτούτο, διακρίνεται από έντονη διαφάνεια.