Σελίδες

Thessaloniki video tour

23/3/17

Πώς να πλένεις σωστά τις πετσέτες του μπάνιου




Ο τρόπος πλυσίματος είναι καθοριστικός. Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις αν θες η διάρκεια ζωής της απαλότητάς του να είναι μεγάλη...


-Πλύνε μόνο πετσέτες. Καλύτερα να περιμένες να μαζευτούν παρά να αναμείξεις πετσέτες με εσώρουχα και πιτζάμες. Να τις πλένεις μόνες τους.

-Χρησιμοποίησε λιγότερη ποσότητα απορρυπαντικού γιατί ''κάθεται'' στις ίνες με αποτέλεσμα να χάνουν την απαλότητά τους με τα πλυσίματα. Καλό θα ήταν να αποφύγεις την υπερβολική ποσότητα μαλακτικού.

-Όταν οι πετσέτες έχουν σκληρύνει κι έχουν χάσει την απορροφητικότητά τους μπορείς να κάνεις το εξής κόλπο. Μαζί με το απορρυπαντικό ανακατεύεις μισή κούπα μαγειρική σόδα και μισή λευκό ξύδι.

-Στη θήκη του μαλακτικού μπορείς να προσθέσεις μισή κούπα αμμωνία. Η αμμωνία θα διαλύσει τυχόν απομεινάρια από τις προηγούμενες πλύσεις και θα τις κάνει πάλι αφράτες.

-Προσοχή στο στέγνωμα. Καλό θα είναι να τις απλώσετε για να στεγνώσουν ομοιόμορφα. Πριν τις βάλεις και πάλι στο ντουλάπι βεβαιώσου πως είναι στεγνές και μην την διπλώσεις πολύ ''σφιχτά''.