Σελίδες

Thessaloniki video tour

23/3/17

Οι τρεις Πύλες και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του Κότορ - Γνωρίστε το σπάνιο στολίδι του Μαυροβουνίου



Με πετρόκτιστα κτίρια και τυρκουάζ νερά το Κότορ αποτελεί τη διασημότερη πόλη του Μαυροβουνίου.

Είναι χτισμένη στον εντυπωσιακό κόλπο της Μπόκα Κότορσκα και ξεχωρίζει για τις δαντελωτές της ακτές και τα επιβλητικά μεσαιωνικά τείχη.

Παραδοσιακά... 

καλντερίμια, ενετικά παλάτια και παραμυθένια ατμόσφαιρα συνθέτουν την παλιά πόλη, η οποία έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Περιβάλλεται από δαιδαλώδη τείχη και έχει τρεις εισόδους, την κεντρική Πύλη της Θάλασσας, τη βόρεια Πύλη του Ποταμού και τη νότια Πύλη Gurdic.

Για να θαυμάσει κανείς τη θέα από το κάστρο θα πρέπει να ανέβει 1.350 σκαλοπάτια και να βρεθεί σε ύψος 280 μέτρων. Την Πύλη της Θάλασσας «προστατεύει» εδώ και αιώνες το λιοντάρι του Σαν Μάρκο.

Κάτω από αυτήν βρίσκεται το ανάγλυφο της Παρθένου με το Βρέφος να περιβάλλεται από τον Άγιο Τρύφωνα, τον προστάτη της πόλης και τον Αγιο Μπερνάρ. Ο πύργος του ρολογιού στέκεται αγέρωχος από το 1602 και θα βρεθεί μπροστά σας με το που περάσετε την Πύλη.

Στην πλατεία των Όπλων, τη μεγαλύτερη της πόλης, μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγηση σας στην καστροπολιτεία των γκρεμών.

Πολλά από τα κτίρια έχουν ποικίλα αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως το ρωμαϊκό μπαρόκ στις αψίδες λόγω των διαφορετικών επιρροών από τους Βενετσιάνους και τους Βυζαντινούς.

Στο παλάτι Ντράγκο, με τα γοτθικά παράθυρα του 15ου αιώνα στεγάζεται το Ινστιτούτο Συντήρησης των Πολιτιστικών Μνημείων, ενώ το παλάτι Γκργκουρίν που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα σήμερα στεγάζει το Ναυτικό Μουσείο.

Αναγεννησιακά και μπαρόκ στοιχεία συνθέτουν το παλάτι Μπιζάντι και το παλάτι Πίμα. Αξίζει να επισκεφθείτε τον σημαντικότερο καθεδρικό της πόλης ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Άγιο Τρύφωνα και χρονολογείται από το 1166.  

Πληροφορίες - Φωτογραφίες  

Κότορ / Μαυροβούνιο

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω


Νόμισμα: Ευρώ


Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού προς την πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα διαρκεί περίπου 3.5 ώρες.










newsbeast.gr