Σελίδες

Thessaloniki video tour

23/3/17

Χρυσόγονος: Εκλογές πριν από το φθινόπωρο του 2018 σημαίνουν ομολογία αποτυχίας




Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος για την πορεία της...
αξιολόγησης. Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ανέφερε:

«Μπορούμε να περιμένουμε το Eurogroup της 22ας Μαΐου ή το Eurogroup της 5ης Ιουνίου. Φοβάμαι πάντως ότι η πάροδος του χρόνου δεν αυξάνει την διαπραγματευτική ισχύ. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι αν έως τις 7 Απριλίου δεν επιτευχθεί συμφωνία θα πρέπει να υπάρξει μια ανοιχτή συζήτηση στη βουλή».

Και στη συνέχεια ο κ. Χρυσόγονος πρόσθεσε: «Να μας εκθέσουν οι αρμόδιοι υπουργοί ακριβώς ποιες είναι οι απαιτήσεις των δανειστών και που διαφωνεί η κυβέρνηση και αρνείται να υπογράψει, και να εκθέσουν και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης τις δικές τους θέσεις. Γιατί δεν μπορεί να λένε κλείστε τώρα την αξιολόγηση και από την άλλη να λέει εγώ θα καταψηφίσω τα μέτρα.

Κι αν κάποιος έχει να υποδείξει κάποια άλλη λύση για να βρούμε τα λεφτά για να μην χρεοκοπήσουμε τον Ιούλιο ή αν έχει να προτείνει ως λύση την χρεοκοπία, ας το προτείνει».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο εκλογών ανέφερε: «Εκλογές πριν από το φθινόπωρο του 2018 σημαίνουν ομολογία αποτυχίας αφενός, αφετέρου δε φοβάμαι ότι θα είναι απώλεια χρόνου για τη χώρα γιατί ο μεγάλος στόχος είναι η επάνοδος στις αγορές το 2018».