Σελίδες

Thessaloniki video tour

21/2/17

Έκθεση - κόλαφος: "Ισοπέδωσε την ελληνική οικονομία"




του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η Κομισιόν παρουσιάζει έκθεση-κόλαφο κατά του ΔΝΤ καταγράφοντας όλα τα εγκληματικά του...
λάθη και τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την ισοπέδωση της ελληνικής οικονομίας.

Για πρώτη φορά εδώ και αρκετό καιρό οι δανειστές εμφανίζονται διαιρεμένοι και επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο για την πολύ άσχημη εξέλιξη του ελληνικού ζητήματος αφού η Ελλάδα μετά από επτά έτη Μνημονίων όχι μόνο δεν έχει ορθοποδήσει αλλά έχει ανοίξει πάλι η συζήτηση για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Η καταγραφή έγινε πλήρως από τις υπηρεσίες της Κομισιόν και ήδη βρίσκεται στα χέρια της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, η οποία και θα τα παρουσιάσει στην διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στη συνάντησή τους την Τετάρτη στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ η σαββατιάτικη εφημερίδα «Αληθινές Ειδήσεις» το έγγραφο της έκθεσης – σοκ λέει ότι το «μαύρο πρόβατο» αυτής της «μαύρης βίβλου» δεν είναι άλλος από τον Πολ Τόμσεν, που πλέον μετράει μέρες ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ευρώπη, καθώς του καταλογίζονται «αδικαιολόγητα» σφάλματα και «περίεργες» εμμονές και μεθοδεύσεις.

«Η χαοτική διαφορά στις εκτιμήσεις ως προς την πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί για την Ελλάδα μεταξύ ∆ΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών αποκαλύπτεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σύμφωνα με την έκθεση, τα πρόσθετα μέτρα που απαίτησε το ∆ΝΤ από την Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδώσουν και στην πραγματικότητα είναι εντελώς άχρηστα, διότι ο Πολ Τόμσεν, η Ντέλια Βελκουλέσκου και οι άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Ταμείου έχουν υποπέσει σε σωρεία λαθών, κακών υπολογισμών, ασαφειών και αντιφάσεων κατά τη συγγραφή της περίφημης έκθεσης του ∆ΝΤ για την Ελλάδα.

Το έγγραφο βρίσκεται ήδη στα χέρια των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενόψει και του Eurogroup της ∆ευτέρας»

Εάν κάτι τέτοιο ισχύει τότε η Α.Μέρκελ είναι αποφασισμένη να δοθεί εν ανάγκη πολιτική λύση προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Όμως και ο Ν.Τραμπ θέλει να αγκαλιάσει την Ελλάδα και επιθυμεί την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ως τεχνικού συμβούλου και με μια χαμηλή δανειοδότηση.

Την ίδια στιγμή η Α.Μέρκελ δείχνει προχώρησε σε μια πολύ περίεργη δήλωση για την «αξία του ευρώ» αλλά και το υποθετικό σενάριο πως θα ήταν «αν ακόμα υπήρχε το γερμανικό μάρκο»

Το γερμανικό μάρκο είναι ταμπού ακόμα και σαν αναφορά στην Γερμανία και η καγκελάριος σήμερα το μνημόνευσε για πρώτη φορά. Βλέπει κάτι για το μέλλον της ευρωζώνης; Νιώθειό το ευρώ δεν θα μακροημερεύσει;

Ένας λόγος παραπάνω για αυτήν να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση για το ελληνικό πρόγραμμα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει ένα «πρόβλημα» με την αξία του ευρώ επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσαρμόζει την πολιτική της στα ασθενέστερα μέλη της ευρωζώνης και όχι αυστηρά στη Γερμανία.

«Έχουμε βεβαίως αυτή τη στιγμή στην ευρωζώνη ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ», δήλωσε η Μέρκελ στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια

«Η ΕΚΤ έχει μια νομισματική πολιτική που δεν βασίζεται στη Γερμανία, αλλά είναι μάλλον προσαρμοσμένη σε χώρες από την Πορτογαλία μέχρι τη Σλοβενία ή τη Σλοβακία. Αν εξακολουθούσαμε να έχουμε το γερμανικό μάρκο, θα είχε ασφαλώς διαφορετική αξία απ’ ό,τι έχει αυτή τη στιγμή το ευρώ. Όμως πρόκειται για μια ανεξάρτητη νομισματική πολιτική επί της οποίας δεν έχω καμιά επιρροή ως γερμανίδα καγκελάριος».

Φυσικά κανείς δεν την πίστεψε

Η Μέρκελ διατύπωσε τα σχόλια αυτά ενώ στο ακροατήριο βρισκόταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Είναι γνωστό ότι ο Ν.Τραμπ έχει κατηγορήσει την Γερμανία ότι επωφελείται από ένα «καταφανώς υποτιμημένο» ευρώ για να αυξάνει τις εξαγωγές της ακριβώς όπως κάνει και η Κίνα για τις δικές της εξαγωγές μην επιτρέποντας την ανατίμιση του κινεζικού γουάν. Πάντως απέναντι στον Μάικ Πενς η Α.Μέρκελ είναι πολύ προσεκτική στις τοποθετήσεις της.