Σελίδες

Thessaloniki video tour

6/12/16

Το ιστορικό κέντρο της Πάτρας αλλάζει όψη μέσα στα επόμενα χρόνια!




Αλλάζει όψη τα επόμενα χρόνια το ιστορικό κέντρο της Πάτρας, σύμφωνα με τα σχέδια που έχει η δημοτική αρχή και τα έργα που είναι...
προγραμματισμένα να γίνουν, εφόσον υπάρξει και η σχετική χρηματοδότηση από το κράτος.

Το χρονοδιάγραμμα της δημοτικής αρχής θέλει έως το 2020 να αλλάζει το ιστορικό κέντρο της Πάτρας, με την δημιουργία νέων πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων, αλλά και τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε χαρακτηριστικά σημεία της πόλης.

Βασική αλλαγή του όλου σχεδίου θα είναι η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος. Η Μαιζώνος θα πεζοδρομηθεί από το ύψος της Αράτου έως και την Γούναρη, ενώ οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου θα ξεκινήσουν μέσα στο νέο έτος.

Μαζί με την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος θα πραγματοποιηθεί η αντιδρόμηση της Κορίνθου και της Κανακάρη, με την πρώτη να γίνεται είσοδος της πόλης και την δεύτερη να εξυπηρετεί την έξοδο από αυτή.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, μάλιστα, αναμένεται να «ανοίξουν» οι προσφορές για την αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών και των σημάτων των δύο αυτών κεντρικών δρόμων.

 Το ιστορικό κέντρο της Πάτρας αλλάζει όψη μέσα στα επόμενα χρόνια!
Ανάπλαση και ενοποίηση των αρχαιολογικών μνημείων

Παράλληλα, στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι η πεζοδρόμηση της Αλεξάνδρου Υψηλάντου, αλλά και η δημιουργία ποδηλατόδρομου στην Καραϊσκάκη.

Εξάλλου στο πλαίσιο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων του ιστορικού κέντρου θα γίνουν ταυτόχρονα διορθωτικές παρεμβάσεις στις σκάλες της Πατρέως και της Γεροκωστοπούλου, αλλά και σε αυτές της Αγίου Νικολάου.

Τέλος, από την στιγμή που θα γίνει αντιδρόμηση της Κορίνθου η οδός Αγίας Σοφίας για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας θα επιστρέψει σε δρόμο διπλής κατευθύνσεως, όπως ήταν και αρκετά χρόνια παλιότερα.