Σελίδες

Thessaloniki video tour

6/12/16

Συγκεντρώσεις και πορείες για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου


Συγκεντρώσεις και πορείες για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.
Στην Αθήνα και σε αρκετές πόλεις της χώρας έχουν προγραμματιστεί δεκάδες κινητοποιήσεις, με την αστυνομία να βρίσκεται σε συναγερμό υπό τον φόβο επεισοδίων ετοιμάζοντας να κατεβάσει στους δρόμους της Αθήνας περίπου 3.000 αστυνομικούς.

Στις 12 το μεσημέρι μαθητές και φοιτητές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, ενώ στις 5 το απόγευμα, επίσης στα Προπύλαια, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αναρχικών.
Αργότερα, γύρω στις 8, οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.
Λόγω των διαδηλώσεων, από το πρωί θα ισχύσουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Αξιωματικοί της Αστυνομίας θεωρούν ότι με τις αυριανές διαδηλώσεις αντιεξουσιαστών σχετίζεται και η βαλίτσα με τις 149 μολότοφ που βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στα Εξάρχεια, σε υπόγειο κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας επί της οδού Ναυάρχου Νοταρά 12, όταν περίοικοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική για την έντονη μυρωδιά βενζίνης που αναδυόταν. Την υπόθεση αυτή ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.
Συγκεντρώσεις και πορείες οργανώνονται και σε άλλες πόλεις της χώρας: Θεσσαλονίκη (18.00, Καμάρα), Πάτρα (12.00, Παράρτημα), Βόλο (18.00, Θόλο), Κομοτηνή (18.00, Παλιά Νομική), Αγρίνιο (18.00, πλ. Δημάδη), Τρίκαλα (18.00, πλ. Ρήγα Φεραίου) και Αλεξανδρούπολη (17.30, αναγνωστήριο ΔΠΘ).