Σελίδες

Thessaloniki video tour

26/8/16

Ρατσιστικό παραλήρημα Ούγγρου ευρωβουλευτή: «Οι γουρουνοκεφαλές θα διώξουν τους μετανάστες»




Μια πρωτοφανής πρόταση του Ούγγρου Ευρωβουλευτή Γκιόγκι Σόπφλιν, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...

Ο ευρωβουλευτής πρότεινε να τοποθετηθούν κεφάλια γουρουνιών κατά μήκος του φράχτη της χώρας σαν μέσο αποθάρρυνσης των μεταναστών, ενώ μετά τις αντιδράσεις, ο ίδιος δεν έδειξε διατεθειμένος να απολογηθεί. Χαρακτήρισε απλώς αυτό που είπε μια «πειραματική σκέψη» και όχι πρόταση, χωρίς όμως να ανακαλέσει.

Ο Σόπφλιν, είναι πρώην εργαζόμενος στο BBC και καθηγητής στο Λονδίνο ενώ εκλέγεται ευρωβουλευτής από το 2004 με το συντηρητικό κόμμα του Όρμπαν. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Όρμπαν ήταν αυτή η οποία ύψωσε το 2015 στα νότια σύνορά της τον περίφημο φράχτη, με τους χιλιάδες στρατιώτες να τον περιπολούν.

Στις 2 Οκτωβρίου, η Ουγγαρία, θα διεξαγάγει δημοψήφισμα, στο οποίο οι πολίτες της χώρας θα κληθούν να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή όχι με την πολιτική της ΕΕ περί υποχρεωτικής εγκατάστασης μεταναστών στις χώρες της Ένωσης χωρίς τη συγκατάθεση των Κοινοβουλίων.

Μάλιστα κυκλοφόρησε στο facebook ένα μέτρο το οποίο σκέφτηκε η ουγγρική κυβέρνηση: σκιάχτρα από λαχανικά.

Σχολιάζοντάς το, ο Αντριου Στρόχλαϊν, εκπρόσωπος Τύπου του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στις Βρυξέλλες σχολίασε στο twitter «Οι πρόσφυγες φεύγουν από τον πόλεμο και το μαρτύριο και τα ανθρώπινα κεφάλια λαχανικών σας δεν θα τους σταματήσουν».

Εκεί παρενέβη ο Σόπφλιν ο οποίος έγραψε «Πράγματι. Οι εικόνες των ανθρώπων θα έπρεπε να απαγορεύονται». «Θα συμφωνήσετε ωστόσο ότι οι γουρουνοκεφαλές θα τους αποθαρρύνουν πιο αποτελεσματικά».