Σελίδες

Thessaloniki video tour

25/5/16

Χάος στη Βενεζουέλα - Ο πληθωρισμός είναι στο 720%




Στο απόλυτο χάος φαίνεται να βυθίζεται η Βενεζουέλα καθότι σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο....
ο πληθωρισμός της χώρας είναι στο 720%, εκτοξεύοντας τις τιμές των προϊόντων σε δυσθεώρητα ύψη.

Πλέον η συναλλαγματική ισοτιμία είναι 10 μπολιβαρ για 1 δολάριο με τη χώρα να βυθίζεται όλο και πιο πολύ στη δίνη της νομισματικής κρίσης που προκλήθηκε από την πτώση της παγκόσμιας τιμής του πετρελαίου και την οικονομική κακοδιαχείριση της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Μαδούρο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και οι μεσαίες τάξεις αγωνίζονται για να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες.

Η ισοτιμία αυτή σημαίνει ότι τα χάμπουργκερ που πωλούνται για 1.700 μπορλιβάρ κοστίζουν 170 δολάρια το ένα, ενώ οι κάτοικοι δαπανούν πολλές ώρες στην ουρά για να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής σε όλη την χώρα.

Ήδη από τον περασμένο μήνα ο Πρόεδρος Μαδούρο είχε ζητήσει από τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν με φειδώ το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα ενώ είχε δώσει τις Παρασκευές ως ρεπό μέχρι το τέλος της περιόδου του φαινομένου του «El Nino» για να εξοικονομούν ενέργεια.

Ακόμη η εταιρεία εμφιάλωσης της Coca-Cola στη Βενεζουέλα διέκοψε την παραγωγή του δημοφιλούς αναψυκτικού λόγω έλλειψης ζάχαρης, είπε εκπρόσωπος της Coca-Cola χθες.

Η Βενεζουέλα βρίσκεται εν μέσω μιάς βαθιάς ύφεσης, και οι αυθόρμητες διαμαρτυρίες καθώς και οι λεηλασίες έχουν αυξηθεί καθώς χειροτερεύουν η έλλειψη τροφίμων, οι συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης και ο ψηλότερος πληθωρισμός παγκόσμια.

Η παραγωγή των αναψυκτικών που βασίζονται στη ζάχαρη ως γλυκαντικό έχει σταματήσει, αλλά εκείνη των διαιτητικών αναψυκτικών όπως η Coca-Cola light και άλλων ποτών που δεν χρησιμοποιούν ζάχαρη συνεχίζεται, είπε η εκπρόσωπος Κέρι Τρέσλερ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Οι προμηθευτές ζάχαρης στη Βενεζουέλα μας έχουν πληροφορήσει πως θα διακόψουν προσωρινά τις λειτουργίες τους λόγω έλλειψης πρώτων υλών», πρόσθεσε η Τρέσλερ.