Σελίδες

Thessaloniki video tour

10/2/16

Η θήκη που μετατρέπει το κινητό σε... Polaroid Camera

















Εάν είστε παραδοσιακός τύπος και ίσως λίγο ρομαντικός ώστε να αγαπάτε τις... κλασικές, εκτυπωμένες φωτογραφίες και να αναπολείτε την εποχή της βιντεοκασέτας, υπάρχει μια θήκη κινητού που είναι κατάλληλη για εσάς!


Στην εποχή της ψηφιακής φωτογράφισης και των smartphones, το Διαδίκτυο μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε τα ενσταντανέ μας ηλεκτρονικά, να τα επεξεργαζόμαστε, να τα σχολιάζουμε και να τα σβήνουμε με το πάτημα ενός κουμπιού. Η μαγεία του τυπωμένου χαρτιού χάνεται. Όμως, οι εμπνευστές της «prynt» έχουν διαφορετική άποψη και, για το λόγο αυτό, δημιούργησαν την πρώτη θήκη για κινητά που μπορεί αυτόματα να εκτυπώσει στη στιγμή οποιαδήποτε φωτογραφία μας!



Η διαδικασία είναι απλή. Προσαρμόζουμε το κινητό μας στη θήκη «prynt», τραβάμε μια φωτογραφία και την εκτυπώνουμε στη στιγμή. Χωρίς καλώδια, χωρίς wi-fi, χωρίς Bluetooth. Και, το κυριότερο, το μελάνι είναι ήδη εμποτισμένο στο φωτογραφικό χαρτί της θήκης.


Με την «prynt», ο χρήστης μπορεί επίσης να εκτυπώσει φωτογραφίες που βρίσκονται ήδη ανεβασμένες σε Facebook και Instagram. Οι δημιουργοί της θήκης έχουν αναπτύξει και την εφαρμογή «augmented reality», μετατρέποντας κάθε φωτογραφία σε video!

Ενόσω ποζάρουμε, η συγκεκριμένη εφαρμογή τραβάει ταυτόχρονα κι ένα video διάρκειας μερικών δευτερολέπτων, το οποίο αποθηκεύεται στο κινητό. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε μετά είναι να κρατήσουμε το κινητό μας πάνω από την τυπωμένη φωτογραφία για να τη δούμε να ζωντανεύει στην οθόνη μας, αλλά και να αναπαράγει αυτόματα το αποθηκευμένο video.


Η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν είναι η συμβατότητα της θήκης με διαφορετικά μοντέλα κινητών τηλεφώνων τόσο από την οικογένεια των iphones όσο και από την ομάδα των androids.


Μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να προσαρμόσουν τη θήκη σε iPhone 6s, 6, 5s, 5c, 5 και το Samsung Galaxy S5 και S4, με απώτερο στόχο να καλυφθούν όλοι οι IOS και android users ανεξαρτήτως συσκευής που χρησιμοποιούν.