Σελίδες

Thessaloniki video tour

9/2/16

Η απίστευτη ιστορία της γυναίκας που πήγε... στην κηδεία της!




Η απίστευτη ιστορία έρχεται από την Μελβούρνη της Αυστραλίας...
Η Νοέλα Ρουκούντο ήταν ζευγάρι επί 10 ολόκληρα χρόνια με τον Μπαλένγκα Καλάλα. 10 ολόκληρα χρόνια κοινής ζωής κι εκείνος πλήρωσε μια ομάδα εκτελεστών για να τη σκοτώσουν. Και το έκαναν, έτσι του είπαν. Και τον έβαλαν να πληρώσει και μερικές χιλιάδες δολάρια περισσότερα από το ποσό που είχαν συμφωνήσει.

Όλα έγιναν σχεδόν πριν από ένα χρόνο, όταν το ζευγάρι ταξίδεψε από τη Μελβούρνη στην πατρίδα της γυναίκας, το Μπουρουντί για να παραστεί στην κηδεία της θετής της μητέρας. Μετά την κηδεία, καταρρακωμένη ψυχολογικά, η Νοέλα επέστρεψε στο ξενοδοχείο για να ξαπλώσει. Τότε, της τηλεφώνησε ο άνδρας της και της είπε να βγει να πάρει λίγο αέρα για να ηρεμήσει. Τον άκουσε.

Τη στιγμή που βγήκε έξω από το ξενοδοχείο, είχε έναν άνδρα να κατευθύνεται προς το μέρος της κρατώντας στα χέρια της ένα όπλο! «Μη φωνάξεις! Αν φωνάξεις θα σε πυροβολήσω. Εμένα θα με πιάσουν αλλά εσύ, θα είσαι ήδη νεκρή» θυμάται τον άνδρα να της λέει.

Κατατρομαγμένη, τον άκουσε. Της έδεσε τα μάτια και την έβαλε μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Μετά από 30-40 λεπτά, το αυτοκίνητο σταμάτησε, την κατέβασαν, την έβαλαν σε ένα κτίριο και την έδεσαν σε μια καρέκλα. Άκουσε άνδρες να τη ρωτούν τι είχε κάνει ώστε ένας άνδρας να τους πληρώσει για να τη σκοτώσουν. Κι εκείνη τους ρώτησε τι εννοούν.

«Ο Μπαλένγκα μας έστειλε να σε σκοτώσουμε» της είπαν. Δεν μπορούσε να το πιστέψει. Κι όταν το είπε στους άνδρες που είχαν πληρωθεί για να τη δολοφονήσουν, εκείνοι γέλασαν και της είπαν πόσο ανόητη ήταν. Πήραν τηλέφωνο τον άνδρα της. Τον έβαλαν στην ανοιχτή ακρόαση και τον άκουσε να τους λέει: «σκοτώστε την». Λιποθύμησε...

Τον είχε γνωρίσει 11 χρόνια πριν, όταν είχε φτάσει στην Αυστραλία από το Μπουρουντί. Είχαν τον ίδιο κοινωνικό λειτουργό, άλλωστε κι εκείνος μετανάστης ήταν, από το Κονγκό. Τότε, εκείνη μιλούσε μόνο σουαχίλι και ο Καλάλα μιλούσε αγγλικά έτσι ο κοινωνικός λειτουργός του ζητούσε να γίνει πολλές φορές ο μεταφραστής της. Ερωτεύτηκαν, μετακόμισαν μαζί, έκαναν τρία παιδιά. Έμαθε για το παρελθόν του άνδρα της, πως έφυγε από το Κονγκό γιατί οι αντάρτες εισέβαλαν στο χωριό του και σκότωσαν τη γυναίκα και τον γιο του. «Ήξερα πως ήταν βίαιος χαρακτήρας» είπε η Νοέλα στο BBC «αλλά δεν πίστευα πως μπορούσε να με σκοτώσει». Και να που μπορούσε...


Οι εκτελεστές της, όταν συνήλθε από τη λιποθυμία της, της είπαν πως δεν θα τη σκότωναν γιατί δεν σκότωναν γυναίκες. Αλλά θα κρατούσαν τα λεφτά του άντρα της και θα του έλεγαν πως τη σκότωσαν. Δυο μέρες μετά την άφησαν ελεύθερη. Της έδωσαν ένα κινητό, μαγνητοφωνημένες συνομιλίες με τον άνδρα της και αποδείξεις για τις 7.000 δολάρια Αυστραλίας που πήραν για να τη δολοφονήσουν.

Από εκείνη τη στιγμή άρχισε να σκέφτεται την εκδίκησή της. Επικοινώνησε με τον πάστορα της ενορία της, ο οποίος τη βοήθησε να επιστρέψει στη Μελβούρνη. Όλα αυτά ενώ ο άνδρας της είχε πει σε γνωστούς, φίλους και συγγενείς ότι η γυναίκα του είχε πεθάνει σε ένα δυστύχημα.

Η Νοέλα περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Και αυτή δεν ήταν άλλη από την... κηδεία της. Πήγε λοιπόν με το αυτοκίνητό της και κάθισε εκεί μέχρι που είχε τον άνδρα της να βγαίνει και τότε κατέβηκε κι εκείνη από το αυτοκίνητο. Τρομοκρατημένος εκείνος έβαλε τα χέρια του στο κεφάλι του και είπε: «Είσαι φάντασμα;». «Έκπληξη! Είμαι ζωντανή!» του είπε εκείνη. Και κάλεσε την αστυνομία. «Συγγνώμη για όλα» της είπε. Αλλά ήταν αργά για συγγνώμες. Ο άνδρας της συνελήφθη, δήλωσε ένοχος και καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλακή!