Σελίδες

Thessaloniki video tour

2/8/15

Ποιες είναι οι διαφορές αντρών και γυναικών στην απιστία;




Ας μη γελιόμαστε. Ζούμε σε εποχές που η απιστία είναι ένα σύνηθες φαινόμενο...
Λίγο η οικονομική κρίση που δυσχεραίνει τις σχέσεις των δύο φύλων, λίγο ο... άτακτος άντρας που πάντα θα ψάξει και κάτι διαφορετικό και λίγο οι... ιδιοτροπίες της γυναίκας φέρνουν αυτό το αποτέλεσμα.

Ποιοι νιώθουν τις περισσότερες ενοχές; Ποιοι απιστούν ευκολότερα; Ποιοι δεν θεωρούν το φιλί ως πράξη απιστίας; Ποιοι τη συγχωρούν ευκολότερα; Με αφορμή την Κυριακή του... άπιστου Θωμά που είναι αύριο (19/4), ας δούμε παρακάτω 12 σημαντικά σημεία του πως αντιμετωπίζουν το γεγονός τα δύο φύλα.

1. Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι πρόκειται για «αμάρτημα»
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του GSS, το 78% των αντρών δηλώνει ότι η απιστία στο γάμο είναι ανεπίτρεπτη, ενώ στις γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 84%.

2. Οι άντρες απιστούν πιο εύκολα
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από την Αμερικανική Ένωση για το Γάμο και την Οικογενειακή Θεραπεία για τα παντρεμένα ζευγάρια, το 25% των αντρών και το 15% των γυναικών έχουν κάνει σεξ εκτός γάμου. Δεδομένου, όμως, ότι οι άνθρωποι, έστω και ανώνυμα, δεν παραδέχονται εύκολα κάτι τέτοιο, υποθέτουμε ότι τα ποσοστά θα είναι πολύ υψηλότερα.

3. Οι γυναίκες σήμερα απατούν πιο εύκολα από ό,τι παλαιότερα
Σύμφωνα με έρευνα του 2010, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό κατά 40% να φτάσουν στην απιστία στις μέρες μας, συγκριτικά με 20 χρόνια πριν. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει κυρίως επειδή ο γυναικείος πληθυσμός πλέον εργάζεται, αλλά και γιατί πολλά από αυτά τα επαγγέλματα απαιτούν από τις εργαζόμενες γυναίκες να ταξιδεύουν.

4. Η απιστία δεν σχετίζεται πάντα με το σεξ
Όπως εξηγεί στο βιβλίο του «The Truth About Cheating» ο σύμβουλος γάμου M. Gary Neuman, το 92% των αντρών παραδέχεται ότι η αιτία δεν έχει να κάνει με το σεξ. Οι λόγοι που τους οδηγούν να απατήσουν τις συντρόφους τους είναι κυρίως συναισθηματικοί, όπως είναι η έλλειψη επικοινωνίας ή έλλειψη αποδοχής και εκτίμησης στο γάμο τους.

5. Επίσης, δεν αφορά απαραίτητα την εξωτερική εμφάνιση
Σύμφωνα με τον ειδικό και τη σχετική έρευνά του, το 88% των αντρών δεν απάτησαν τη σύζυγό τους με κάποια πιο ελκυστική ή πιο γυμνασμένη γυναίκα. Ωστόσο, εκείνοι που θεωρούνται γενικότερα πιο ελκυστικοί -είτε λόγω μόρφωσης είτε λόγω χρημάτων είτε λόγω εμφάνισης- είναι πολύ πιο πιθανό να φτάσουν στην απιστία.

6. Οι άπιστοι σπάνια το παραδέχονται
Το 55% των αντρών είτε εξακολουθούσαν να λένε ψέματα παρόλο που είχε αποκαλυφθεί η απιστία τους είτε υποκρίνονταν για όλη την υπόλοιπη ζωή τους ότι δεν συνέβη ποτέ.

7. Οι άντρες συγχωρούν περισσότερο
Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, το 50% των αντρών δήλωσαν ότι θα συγχωρούσαν τη σύντροφό τους αν τους απατούσαν με μια άλλη γυναίκα, αλλά μόνο το 22% θα έκανε το ίδιο αν επρόκειτο για κάποιον άλλον άντρα. Όσον αφορά τις γυναίκες, το 21% είπαν ότι θα συγχωρούσαν το σύζυγό τους αν ο εραστής του ήταν κάποιος άλλος άντρας, ενώ, αν επρόκειτο για άλλη γυναίκα, το ποσοστό έφτανε το 28%. Οι ειδικοί θεωρούν ότι οι διαφορές αυτές πιθανό να οφείλονται στο γεγονός ότι οι άντρες βρίσκουν απίστευτα αισθησιακή την ερωτική συνεύρεση δύο γυναικών, ενώ παράλληλα μια τέτοια σχέση δεν θα μπορούσε ποτέ να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

8. Οι περισσότεροι άντρες περνάνε καλά στο γάμο τους
Σε σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Marriage and Family», το 54% των αντρών που είχαν απιστήσει, είπαν ότι, πριν φτάσουν στην απιστία, δεν θεωρούσαν ότι ο γάμος τους ήταν κακός ή απλά καλός. Όσον αφορά τις γυναίκες, μόνο το 34% δήλωσε το ίδιο. Ωστόσο, εκείνοι που χαρακτήριζαν το γάμο τους «όχι τόσο ευτυχισμένο» είχαν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να απιστήσουν, συγκριτικά με εκείνους που θεωρούσαν ότι ο γάμος τους ήταν «πολύ ευτυχισμένος», ενώ για εκείνους που έκριναν το γάμο τους «αρκετά ευτυχισμένο» υπήρχαν 2 φορές πιο πολλές πιθανότητες να καταλήξουν στην απιστία. Από την άλλη, οι γυναίκες που παραδέχτηκαν ότι οδηγήθηκαν στην απιστία επειδή ο γάμος τους είχε προβλήματα, άγγιζαν το ποσοστό του 50%, όταν μόνο το 1/3 των αντρών παραδέχτηκε κάτι αντίστοιχο.

9. Η απιστία δεν προϋποθέτει να έχει προηγηθεί σεξ
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η πλειοψηφία αντρών και γυναικών συμφώνησε ότι η απιστία είναι το ίδιο καταστρεπτική για το γάμο ή τη σχέση, ακόμα κι αν δεν εμπεριέχει τη σεξουαλική επαφή. Το 85% των γυναικών και το 74% των αντρών δήλωσε ότι το sexting θεωρείται επίσης απιστία.

10. Οι άντρες δεν θεωρούν κακό το φιλί, αντίθετα από τις γυναίκες
Το 60% των αντρών σε σχετική δημοσκόπηση του «YouGov» δήλωσε ότι το να ανταλλάξεις ένα φιλί με μια άλλη γυναίκα δεν είναι και τόσο κακό, ενώ μόνο το 34% των γυναικών πιστεύει το ίδιο. Μάλιστα, οι πιο μικροί σε ηλικία από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι το φιλί αποτελεί βασικό λόγο για να τελειώσει μια σχέση.

11. Οι γυναίκες τείνουν να μετατρέπουν τις παράνομες σχέσεις σε «νόμιμες»
Σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Sex Roles», οι γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να ξεκινήσουν μια σχέση με τον άνθρωπο που αρχικά είχαν απιστήσει. Και πάλι, οι περισσότεροι άντρες δήλωσαν ότι έφτασαν στην απιστία απλά και μόνο επειδή τους δόθηκε η ευκαιρία, ενώ οι γυναίκες ανέφεραν τα υπάρχοντα προβλήματα στο γάμο τους ως το μοναδικό λόγο που έγιναν άπιστες - προφανώς, για τις γυναίκες η απιστία είναι μια διέξοδος από ένα δυστυχισμένο γάμο.

12. Και τα δύο φύλα νιώθουν ενοχές
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες αισθάνονται τύψεις όταν έχουν απατήσει το/τη σύντροφό τους - όχι, όμως, για τους ίδιους λόγους. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, οι άντρες νιώθουν ενοχικά κυρίως για τη σεξουαλική απιστία, ενώ οι γυναίκες αισθάνονται άσχημα κυρίως για τη συναισθηματική προδοσία, όπως το να ερωτευτείς έναν άλλον άνθρωπο.