Σελίδες

Thessaloniki video tour

29/4/15

Πονοκέφαλος, διάρροια, ταχυκαρδία. Βοηθάει το σιάτσου;



ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω διάφορα προβλήματα υγείας, έχω συχνούς πονοκεφάλους, διάρροιες και ταχυκαρδίες. Ο γιατρός μου είπε ότι προκαλούνται από το στρες και το άγχος που έχω. Μία φίλη μου είπε ότι μπορεί να βοηθήσει το σιάτσου. Μπορεί όντως να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα, πως ακριβώς γίνεται;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σιάτσου στα ιαπωνικά σημαίνει πίεση με τα δάχτυλα. Το σιάτσου όμως δεν χρησιμοποιεί μόνο πιέσεις, όπως τονίζουν οι ειδικοί, αλλά αξιοποιεί μια ποικιλία από διαφορετικές τεχνικές, όπως οι διατάσεις και οι μαλάξεις.
Ποιες είναι οι βασικές αρχές του
Το σιάτσου αντιμετωπίζει τα συμπτώματα ως μέρος μιας συνολικής εικόνας ανισορροπίας. Σκοπός του είναι να εξασφαλίσει τπ μέγιστη ευεξία, επιδρώντας σε σώμα, νου και πνεύμα. Εστιάζει στη διατήρηση και επανάκτηση της ομοιόστασης, δηλαδή της φυσικής αρμονίας των λειτουργιών των συστημάτων του οργανισμού.
Τι θεραπεύει
Προσφέρει βαθιά χαλάρωση και ανακούφιση από τις εντάσεις και το στρες, που ευθύνονται έμμεσα ή άμεσα για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας. Μεγιστοποιεί τη φυσική κατάσταση, την αντοχή και την ευλυγισία και βελτιώνει τη στάση του σώματος. Επίσης βοηθά στην αντιμετώπιση:
* της κούρασης
*των χρόνιων πόνων
*γυναικολογικών προβλημάτων, όπως οι πόνοι της περιόδου, το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, ο ακανόνιστος κύκλος, η δυσκολία στη σύλληψη και η πεσμένη λίμπιντο
*της αϋπνίας, της κατάθλιψης και των ψυχολογικών μεταπτώσεων
*τραυματισμών, θλάσεων και άλλων κακώσεων
*αρθριτικών, τενοντίτιδας, περιαρθρίτιδας, ρευματισμών και νευραλγιών
* προβλημάτων του αναπνευστικού
*της δυσπεψίας, της διάρροιας, της κολίτιδας και των διαταραχών της όρεξης *της υψηλής ή χαμηλής αρτηριακής πίεσης και της ταχυκαρδίας
Πώς γίνεται
Στην αρχή της συνεδρίας ο θεραπευτής παίρνει λεπτομερές ιστορικό, αντλώντας διάφορες πληροφορίες για πιθανές ενοχλήσεις, τον τρόπο ζωής και την ψυχολογική και σωματική κατάσταση του ασθενή. Οι τεχνικές που εφαρμόζονται επιλέγονται προσεκτικά κάθε φορά, γιατί στοχεύουν στο να διορθώσουν συγκεκριμένες ανισορροπίες που εντοπίστηκαν στην ενεργειακή αξιολόγηση. Εφαρμόζονται συνήθως με τις παλάμες, τα δάχτυλα, τους αντίχειρες, τους πήχεις, τους αγκώνες, τα πέλματα και τα γόνατα.
Σε ποιους απευθύνεται
Το σιάτσου έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε όλους, ανεξάρτητα από το αν αντιμετωπίζουν ή όχι κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας. Επωφελούνται επίσης ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν μεγάλες απαιτήσεις από το σώμα τους, όπως οι αθλητές, οι χορευτές και άλλοι επαγγελματίες.
Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάτε ότι πρέπει να  απευθυνθείτε σε ειδικό και εκείνος θα σας συστήσει αυτό που ταιριάζει.