Σελίδες

Thessaloniki video tour

27/1/15

Από κόσκινο το πόθεν έσχες εφοριακών με εμβάσματα στο εξωτερικό


Από κόσκινο το πόθεν έσχες εφοριακών με εμβάσματα στο εξωτερικό
Από εξονυχιστικό έλεγχο «πόθεν έσχες» θα περάσουν 17 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών καθώς εντοπίστηκαν με εμβάσματα στο εξωτερικό μετά τον πρώτο έλεγχο που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Γενική Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Οι υπάλληλοι με τα εμβάσματα στο εξωτερικό θα βρεθούν αντιμέτωποι με έλεγχο όλων των εισοδημάτων που έχουν εμφανίσει στην εφορία την τελευταία δεκαετία αλλά και της περιουσιακής τους κατάστασης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατ. Σαββαϊδου από τους 17 υπαλλήλους για τους οποίους εκδόθηκαν εντολές ελέγχου περιουσιακής κατάστασης, οι 15 είναι εφοριακοί, ένας υπάλληλος της κτηματικής υπηρεσίας και ένας της χημικής υπηρεσίας.
Από τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για το 2014 συνολικά 37 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται πως έχουν υποπέσει σε παραπτώματα. Για αυτούς 18 πορισματικές εκθέσεις διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα λόγω Εισαγγελικών Παραγγελιών, για 7 περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν Ποινικά Αδικήματα τα πορίσματα διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ για 12 υπαλλήλους που διαπιστώθηκαν Πειθαρχικά Παραπτώματα κατόπιν διενέργειας ένορκης διοικητικής εξέτασης, τα πορίσματα διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού για τις περαιτέρω ενέργειες (πειθαρχικό συμβούλιο και επιβολή ποινών).
Στην κατανομή των 167 υπάλληλων που διέπραξαν πειθαρχικά παραπτώματα, περιλαμβάνονται: 148 υπάλληλοι της ΓΓΔΕ ανά κλάδο υπαλλήλων:
* 126 εφοριακοί
* 19 τελωνειακοί
* 1 χημικός
* 2 οικονομικοί επιθεωρητές
* 19 υπάλληλοι εποπτευομένων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών
Οι περαιωμένοι έλεγχοι για παραβατική συμπεριφορά υπαλλήλων στη διάρκεια του 2014, ξεπέρασαν το στόχο κατά 184%. Με αφορμή την έκθεση ετήσιου απολογισμού για το 2014, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων επισήμανε ότι: «η ένταξη της Δ/νσης Εσωτερικών Υποθέσεων στο Σύστημα Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμής θα διευκολύνει το έργο των Οικονομικών Επιθεωρητών και θα συμβάλει αποφασιστικά στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Η παρακαταθήκη του 2014 δημιουργεί την πεποίθηση ότι η αποτελεσματικότητα της Δ/νσης Εσωτερικών Υποθέσεων διαρκώς θα βελτιώνεται και θα καταξιώνεται ως ένας ισχυρός παράγοντας διαμόρφωσης υπηρεσιακής συνέπειας, εφαρμογής νόμων, εξυπηρέτησης του πολίτη και δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης σχέσεων κράτους-πολίτη».

 http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27197&subid=2&pubid=113443453