Σελίδες

Thessaloniki video tour

27/1/15

Αυτά είναι τα δύο πρώτα ΧΑΡΑΤΣΙΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!




Με δύο «χαράτσια» έχει πρόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει το ασφαλιστικό σύστημα...


Το πρώτο αφορά την επιβολή εισφοράς σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές, ενώ το δεύτερο είναι ειδικός φόρος στα τυχερά παιχνίδια.

Η σχετική αναφορά υπάρχει στα προγραμματικά κείμενα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία έχουν αναρτηθεί για διαβούλευση στην ιστοσελίδα syriza.gr και τη σχετική αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Το πρώτο «χαράτσι» για τη στήριξη του ασφαλιστικού είναι η επιβολή εισφοράς σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές των ιδιωτών, του δημοσίου, των συνεταιρισμών. Στο κείμενο, μάλιστα, για την κοινωνική ασφάλιση δεν διευκρινίζεται ούτε και προτείνεται το ύψος αυτής της εισφοράς. Πρακτικά με το μέτρο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλλει χαράτσι σε κάθε είδους συναλλαγή της καθημερινότητας των πολιτών: καταθέσεις, αναλήψεις, συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, μισθοδοσία, εμβάσματα, πληρωμές δανείων, είσπραξη επιδοτήσεων κτλ.

Το δεύτερο μέτρο αφορά την επιβολή ειδικού φόρου υπέρ του ασφαλιστικού αποθεματικού στα τυχερά παιχνίδια (ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, λαχεία, Καζίνο κ.α.) «στη λογική μετακίνησης από το εισόδημα στις δαπάνες», όπως αναφέρεται στο κείμενο.

Η εφημερίδα απευθύνθηκε για διευκρινίσεις στον Αλέξη Μητρόπουλο, τον Δημήτρη Στρατούλη και τον Σάββα Ρομπόλη με μόνο τον τρίτο να απαντά ότι το χαράτσι στις συναλλαγές με τις τράπεζες προβλέπεται στο κείμενο αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα είναι ποσοστιαία (π.χ. 0,1% ή 0,2% ή 0,5%) ή θα είναι κάποιο πάγιο ποσό.

Σταμάτης: Φορομπηχτική πολιτική

Ως απίστευτης σύλληψης φορομπηχτική πολιτική χαρακτήρισε αυτή την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης.

«Μετά την πρόθεση φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας των πολιτών που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, αυτή είναι η νέα απειλή σε βάρος των πολιτών», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ολόκληρη η δήλωση Σταμάτη:

«Σε κυριακάτικη εφημερίδα δημοσιεύεται, χωρίς να διαψευστεί, πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να επιβάλλει έναν κεφαλικό φόρο σε κάθε συναλλαγή που θα κάνουν οι πολίτες με τις τράπεζες, για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος. Δηλαδή, στις αναλήψεις και στις καταθέσεις χρημάτων, ακόμη και στις καταθέσεις μισθοδοσίας και συντάξεων.

Επίσης θα επιβάλλει έναν ακόμα «ειδικό φόρο» στις δαπάνες συμμετοχής των πολιτών σε τυχερά παιχνίδια. Πρόκειται για μια απίστευτης σύλληψης πρόταση φορομπηχτικής πολιτικής, που αφορά άμεσα τον κάθε πολίτη. Από τον μισθωτό και τον συνταξιούχο μέχρι και όποιον αγοράζει λαχείο!

Μετά την πρόθεση φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας των πολιτών που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, αυτή είναι η νέα απειλή σε βάρος των πολιτών».