Σελίδες

Thessaloniki video tour

25/10/14

ΦΩΤΟ- Εργαζόμενοι σε γραφείο φορούν... μάσκες

ΦΩΤΟ- Εργαζόμενοι σε γραφείο φορούν... μάσκες



Έκπληκτοι έμειναν, σήμερα, όσοι πολίτες του Πύργου επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Μεταφορών, για να εξυπηρετηθούν, καθώς αντίκρισαν τους υπαλλήλους να εργάζονται με… μάσκες!  

Στα καθήκοντα τους, επέστρεψαν, φορώντας όμως… μάσκες, οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών και του ΚΤΕΟ στον Πύργο που τις προηγούμενες μέρες, σύμφωνα με το ilialive.gr, απείχαν από το χώρο εργασίας τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αφόρητη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την εναπόθεση των σκουπιδιών δίπλα από την υπηρεσία τους.

Η εξυπηρέτηση του κόσμου, που για δύο μέρες ταλαιπωρήθηκε, μιας και η υπηρεσία παρέμεινε κλειστή, αποτέλεσε τη βασική αιτία της επιστροφής τους. Όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν, εκ των πραγμάτων αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο στο γραφείο που τους διέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης στο Διοικητήριο καθώς δεν είχαν τον απαιτούμενο εξοπλισμό (σφραγίδες, έγγραφα, υπολογιστές κτλ.) οπότε και αποφάσισαν να… γυρίσουν ξανά δίπλα από τη χωματερή ώστε να μην προκαλέσουν άλλα προβλήματα. Βέβαια, λαμβάνοντας μέτρα προφύλαξης, όπως η χρήση μάσκας για να μπορούν να προστατευτούν και να αντέξουν- όσο αυτό είναι δυνατό- την έντονη και ανυπόφορη δυσοσμία.
Ταυτόχρονα, όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους, επανήλθαν στην εργασία τους, στο κτίριο της Συντριάδας, ακριβώς απέναντι από τη χωματερή του Δήμου Πύργου, σε ένδειξη καλής θέλησης, για το γεγονός ότι υπογράφηκε η σχετική Κ.Υ.Α. και ευελπιστώντας ότι άμεσα και οριστικά θα απομακρυνθούν οι τόνοι σκουπιδιών από απέναντί τους.
«Θεωρούμε πως έχουμε την κατανόηση του κοινού και των συμπολιτών μας και σε καμιά περίπτωση με την ενέργειά μας αυτή, να παρουσιαζόμαστε στο Διοικητήριο για εργασία (λόγω της αφόρητης δυσοσμίας και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας), δεν είχαμε σκοπό να δημιουργήσουμε πρόβλημα, το αντίθετο μάλιστα κάναμε ευρέως γνωστό ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται καθημερινά. Σε καμία περίπτωση το γεγονός της επιστροφής μας στη Υπηρεσία δεν σημαίνει ότι καταθέτουμε τα όπλα και θα επανέλθουμε με νέες κινητοποιήσεις στη περίπτωση της μη υλοποίησης της τάχιστης απομάκρυνσης των σκουπιδιών από το χώρο της πρώην ΑΓΡΟΤΕΚ. Η κατάσταση παραμένει απαράδεκτη και εξαιρετικά επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία».
Παράλληλα, όπως αναφέρει το ilialive.gr, αφήνουν και αιχμές για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος των σκουπιδιών επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Επειδή το καθεστώς της «έκτακτης ανάγκης» του δήμου,  φαίνεται να είναι μόνιμο, οι πολίτες του Πύργου μπορούν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο «τυχαίο» για να αποτρέψουν τις πιθανότητες να μολυνθούν και να ασθενήσουν και αναρωτιόμαστε εάν αυτό σημαίνει ότι μόνο οι πολίτες της Συντριάδας θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος όλου του κέντρου της πόλης στα Πνευμόνια τους!!!».

enikos.gr