Σελίδες

Thessaloniki video tour

24/7/14

Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 2013 εκτροχιάστηκε τρένο στην Γαλικία από ανθρώπινο λάθος. 79 ήταν οι νεκροί και 95 οι τραυματίες. Ο πρόεδρος της χώρας Μαριάνο Ραχόι κήρυξε τριήμερο πένθος. Είναι το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα τα τελευταία 70 χρόνια στην Ισπανία

1148 - Β΄ Σταυροφορία: ο Λουδοβίκος Ζ´ της Γαλλίας ξεκινά την πολιορκία της Δαμασκού.
1567 - Η Μαρία Α΄ της Σκωτίας αναγκάζεται να παραιτηθεί και αντικαθίσταται από τον μόλις ενός έτους γιο της, Ιάκωβο Α'.
1923 - Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης, με την οποία τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία χαράχθηκαν στα σημερινά τους όρια. Με το άρθρο 20 της Συνθήκης της Λωζάνης η Τουρκία αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κύπρου στην Αγγλία και παραιτείται από κάθε δικαίωμα σ αυτή.
1943 - Β' Π.Π. Έναρξη "Επiχείρησης Γόμορρα", Εθνική Αντίσταση (Ελλάδα) Τμήματα ανταρτών της ΠΑΟ τρέπουν σε φυγή βουλγαρικές δυνάμεις στο όρος Κερκίνη (Μπέλες), προκαλώντας σ' αυτές σοβαρές απώλειες σε νεκρούς και αιχμαλώτους.
1974 - Άφιξη στην Αθήνα του Κωνσταντίνου Καραμανλή με το αεροπλάνο της γαλλικής προεδρίας που διέθεσε ο πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εσταίν, στενός προσωπικός του φίλος. Η άφιξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή σήμανε και το τέλος της 7ετούς στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα, αν και η τότε στρατιωτική ηγεσία διατηρήθηκε στη θέση της, ενώ ο Α. Παπανδρέου μέχρι το επόμενο Καλοκαίρι του 1975 δήλωνε "Η χούντα δεν έπεσε".
Πηγή ΦΩΤΟ: en.wikipedia.org