Υλικά...
- 480 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 2 κρόκους
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλιτζ. σιρόπι τριαντάφυλλο
Οδηγίες παρασκευης
- Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε λίγη λίγη τη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά μας.
- Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το παγωτό σε δοχείο και το τοποθετούμε στη κατάψυξη.
- Το ανακατεύουμε ανά ώρα (για 2-3 φορές) ώστε να μην δημιουργηθούν κρυσταλλλάκια.