Σελίδες

Thessaloniki video tour

23/7/14

Δεν λειτουργεί η δίαιτα σου;;; ΟΡΙΣΤΕ οι τρεις λόγοι που συμβαίνει αυτό!!!


Δεν λειτουργεί η δίαιτα σου;;; ΟΡΙΣΤΕ οι τρεις λόγοι που συμβαίνει αυτό!!!

Αν έχετε αρχίσει μια δίαιτα και τίποτα απολύτως δεν πάει καλά δεν είστε οι μόνοι που σας συμβαίνει. Οι δίαιτες δεν λειτουργούν για όλους τους ανθρώπους ή μπορεί να λειτουργήσουν μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που χάνουν μερικά κιλά στην αρχή και στη συνέχεια κολλάνε και δεν χάνουν ούτε γραμμάριο, παρόλο που… πεθαίνουν από την πείνα, τότε υπάρχει κάποια αιτία που συμβαίνει αυτό.
Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι τρεις πιο συχνές αιτίες που η διατροφή σας έχει σταματήσει να λειτουργεί:
1. Κρυμμένες θερμίδες ή τοξίνες
Πολλοί από εμάς δεν συνειδητοποιούμε ότι πολλά κοινά τρόφιμα και ποτά περιέχουν κρυμμένες θερμίδες, χημικές ουσίες και τοξίνες που θα μπορούσαν να σαμποτάρουν την απώλεια βάρους. Για παράδειγμα, έχετε σκεφτεί τι ζημιά μπορεί να κάνουν μερικά μικρά κυβάκια ακατέργαστης ζάχαρης που προσθέσατε στο latte που παραγγείλατε στην αγαπημένη σας καφετέρια, ή δεν τους δώσατε καν σημασία; Μήπως αυτό έγινε επειδή θεωρήσατε πως αυτή η προσθήκη ζάχαρης δεν έχει παρά ελάχιστες θερμίδες; Κι όμως! Κάθε κυβάκι ζάχαρης περιέχει 20 θερμίδες. Για ξανασκεφτείτε το!
Μήπως αντί για ζάχαρη χρησιμοποιείτε τεχνητή γλυκαντική ουσία; Εδώ κι αν πρέπει να προσέξετε! Ολο και περισσότερα στοιχεία από μελέτες δείχνουν πως οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες κάθε άλλο παρά ακίνδυνες είναι και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως τοξίνες για κάποιους ανθρώπους. Και αν είστε από εκείνους που επιλέγουν μόνο μια σαλάτα για το μεσημεριανό γεύμα, βεβαιωθείτε ότι δεν τη φορτώνετε με σάλτσες, μαγιονέζες, τυριά, λίπη, αλάτι και τεχνητά συστατικά.
Λύση: Θα πρέπει να γνωρίζετε και να ερευνάτε ό,τι (μα ό,τι) πίνετε και τρώτε όταν κάνετε δίαιτα και να παρακολουθείτε για τα μικρά πράγματα που συνήθως παραβλέπουμε, γιατί είναι αυτά που μπορούν να προσθέσουν πολλές θερμίδες.
2. Δεν πίνετε αρκετό νερό
Οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να πίνουν τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα κι αυτό είναι βέβαιο πως το έχετε ακούσει τόσες πολλές φορές που όχι μόνο το έχετε εμπεδώσει αλλά έχετε αρχίσει και να βαριέστε ακούγοντάς το.
Ομως… Εκείνο που παραβλέπετε είναι πως αν κάνετε δίαιτα, τα 8 ποτήρια νερό είναι λίγα για εσάς. Αν έχετε να χάσετε περισσότερα από 20 κιλά, αν ασκείστε, αν ζείτε σε ένα ζεστό κλίμα, είναι βέβαιο ότι χρειάζεστε πολύ περισσότερο νερό από τα 8 ποτήρια.
Γιατί χρειάζεστε τόσο πολύ νερό, ειδικά όταν χάνετε βάρος; Οσο λιγότερο νερό πίνετε, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνεται κατακράτηση νερού. Ναι, ο οργανισμός σας αρχίζει να «κλωτσάει» γιατί ξυπνάει μέσα του το ένστικτο της επιβίωσης. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι το σώμα σας φαντάζεται πως είστε στην έρημο και κινδυνεύετε να πεθάνετε από τη δίψα, ωστόσο φροντίζει ΟΝΤΩΣ να κάνει κατακράτηση του νερού, γιατί γνωρίζει πως χρειάζεται μια ορισμένη ποσότητα απ’ αυτό, για να διατηρήσει τον όγκο του αίματος και να σας βοηθήσει να είστε ακμαίοι.
Ετσι, λοιπόν, αν δεν θέλετε το σώμα σας να συγκρατεί νερό ενώ κάνετε δίαιτα, φροντίστε να πίνετε περισσότερο νερό. Με αυτό τον τρόπο το σώμα σας θα απελευθερώσει εύκολα τυχόν περίσσεια νερού στους ιστούς. Θα κυκλοφορήσει επίσης τις τοξίνες που θα μπορούσαν να αποθηκευτούν στα λιποκύτταρά σας και έτσι θα χάσετε βάρος πιο γρήγορα.
Αυτό, όμως, λειτουργεί μόνο αν πίνετε καθαρό νερό, όχι τσάι, ούτε καφέ, ούτε αναψυκτικά διαίτης ή χυμούς. Και καλό είναι επίσης να προσέχετε πόσο αλάτι καταναλώνετε με το φαγητό σας γιατί όσο περισσότερο αλάτι τρώτε, τόσο περισσότερο ο οργανισμός σας θα συγκρατεί το νερό.
Λύση: Οταν κάνετε δίαιτα θα πρέπει να πίνετε απαραιτήτως 2 λίτρα νερού την ημέρα (αν σε κανονικές συνθήκες πίνατε 1,5 λίτρο).
3. Αγχος και αρνητικότητα
Δυστυχώς, οι υποσυνείδητες πεποιθήσεις σας και οι κρυμμένες συμπεριφορές θα μπορούσαν να «βρωμίσουν» το σώμα σας και μαζί να υπονομεύσουν την απώλεια βάρους. Θα μπορούσε να είναι το ότι κατά βάθος φοβάστε να χάσετε βάρος. ΄Η ίσως αισθάνεστε ότι έχετε κάποιο είδος «δευτερογενούς κέρδους» από το να είστε περισσότερο εύσωμοι. Αν χάσετε βάρος τι πιστεύετε; Οι δικοί σας θα χαρούν; Οι άνθρωποι θα σας δεχτούν;  Είστε πραγματικά έτοιμοι να βγείτε «εκεί έξω» και να αισθανθείτε την εμπειρία της ζωής;
Το άγχος μπορεί επίσης να διαδραματίσει έναν μεγάλο ρόλο στο να είναι κάποιος υπέρβαρος. Οταν είστε στρεσαρισμένοι, το σώμα απελευθερώνει ορμόνες που μπορούν να μπλοκάρουν το σύστημά σας και να σας κάνουν να πάρετε βάρος. Αυτό δεν είναι θεωρία, είναι τεκμηριωμένο από την επιστήμη. Οπότε αν βιώνετε πολύ άγχος στη ζωή σας, ίσως να μην είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε μια δίαιτα προσπαθώντας να χάσετε βάρος.
Δοκιμάστε την παρακάτω άσκηση για να δείτε αν οι «εσωτερικές» πεποιθήσεις σας καταστρέφουν την προσπάθεια απώλειας βάρους. Πηγαίνετε σε ένα ήσυχο σημείο, κλείστε τα μάτια σας και προσπαθήστε να σκεφτείτε πώς θα είναι η ζωή σας αν θα είστε αδύνατοι. Πώς σας κάνει αυτό να αισθάνεστε; Στη συνέχεια φανταστείτε πώς θα αντιδράσουν οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή σας. Αν αισθανθείτε οποιαδήποτε δυσφορία στη διάρκεια αυτών των σκέψεων, τότε πιθανότατα το μυαλό σας δεν είναι έτοιμο για να ξεκινήσετε μια νέα δίαιτα.
Λύση: Δοκιμάστε να αντιμετωπίσετε αυτούς τους υποκείμενους συναισθηματικούς φόβους. Συζητήστε με δικούς σας ανθρώπους για να «ελαφρύνετε» και να ανακουφιστείτε, πάρτε το χρόνο σας και ξεκινήσετε όταν θα είστε πραγματικά έτοιμοι.
Medinova