Σελίδες

Thessaloniki video tour

7/6/14

Πιο κοντά οι επιστήμονες σε νέα θεραπεία για την ηπατίτιδα C




Αίτηση άδειας κυκλοφορίας υπέβαλε η βιοφαρμακευτική εταιρεία ΑbbVie στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (European Medicines Agency, ΕΜΕΑ) ζητώντας... την έγκριση για νέο φάρμακο, χορηγούμενο μόνο από το στόμα, χωρίς ιντερφερόνη για την ηπατίτιδα C.

Η αίτηση υποστηρίζεται με στοιχεία από το μεγαλύτερο κλινικό πρόγραμμα που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα σε ασθενείς με ηπατίτιδα C: αποτελείται από έξι μελέτες φάσης ΙΙΙ που περιλαμβάνουν περισσότερους από 2.300 ασθενείς σε 25 χώρες.

Ανάλογη αίτηση έγινε και στον αρμόδιο φορέα των ΗΠΑ. «Αυτές οι αιτήσεις για έγκριση κυκλοφορίας μας φέρνουν πιο κοντά στο στόχο μας να προσφέρουμε στους ενήλικους ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα C γονότυπου 1 ένα θεραπευτικό σχήμα, το οποίο χορηγείται μόνο από το στόμα και δεν περιέχει ιντερφερόνη, και θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει στην ευρωπαϊκή κοινότητα των ασθενών με ηπατίτιδα C μία πολλά υποσχόμενη εξέλιξη», δήλωσε με αφορμή τις σχετικές αιτήσεις ο Scott Brun, M.D., Αντιπρόεδρος στο Τμήμα Φαρμακευτικής Ανάπτυξης της AbbVie.

Παγκοσμίως, περίπου 160 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από χρόνια λοίμωξη με τον ιό της ηπατίτιδας C και εκτιμάται ότι ετησίως σημειώνονται 3 έως 4 εκατομμύρια νέα κρούσματα. Στην Ευρώπη, περίπου 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από χρόνια ηπατίτιδα C, με τον GT1 να είναι ο κυρίαρχος γονότυπος.