Σελίδες

Thessaloniki video tour

23/7/11

Πέθανε η Amy Winehouse

Νεκρή βρέθηκε στο διαμέρισμά της στο Βόρειο Λονδίνο, στις 18:00 ώρα Ελλάδας, η 27χρονη τραγουδίστρια Amy Winehouse, η οποία ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στο νεανικό μουσικό κοινό.


Η καλλιτέχνις είχε μια μακρά μάχη με το ποτό και τα ναρκωτικά που επισκίασε την καριέρα της τα τελευταία χρόνια. Εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου της και πως εντοπίστηκε νεκρή σε οικία στο Κάμντεν, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια του θανάτου.


Η Υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών κλήθηκε στο σπίτι της στις 18:00 (ώρα Ελλάδος), όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. «Εξελίσσεται, ήδη, έρευνα για τα αίτια θανάτου» αναφέρει, από την πλευρά της, η Σκότλαντ Γιάρντ.
Σημειώνεται ότι η τραγουδίστρια είχε ακυρώσει όλες τις δημόσιες εμφανίσεις της του Ιουνίου, λίγο μετά το φιάσκο συναυλίας της στη Σερβία, όπου εμφανίσθηκε στη σκηνή τρεκλίζοντας και αδυνατώντας να θυμηθεί τους στίχους των τραγουδιών της.

Για τον Ιούνιο προγραμμάτιζε συναυλίες, μεταξύ άλλων, σε Μπιλμπάο (Ισπανία), Λοκάρνο και Νιόν (Ελβετία).

Η προσωπική της υγεία αντιμετώπισε «προβλήματα με το αλκοόλ και με τις ναρκωτικές ουσίες», σχολίασαν το Γαλλικό και το Γερμανικό πρακτορείο, μεταδίδοντας την είδηση του θανάτου της νεαρής τραγουδίστριας.

Βιογραφία

Η Amy Jade Winehouse υπήρξε Βρετανίδα τραγουδίστρια και συνθέτρια, γνωστή για τα δυναμικά της contralto φωνητικά και την εκλεκτική μείξη διάφορων μουσικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων της σόουλ, τζαζ και Rhythm n' Blues μουσικής σκηνής. Το ντεμπούτο άλμπουμ της Winehouse, «Frank», ήταν επιτυχημένο στο Ηνωμένο Βασίλειο και προτάθηκε για βραβείο Mercury. To επόμενο άλμπουμ της, το «Back To Black», που κυκλοφόρησε το 2006, προτάθηκε για έξι υποψηφιότητες των βραβείων Γκράμι και κέρδισε πέντε εξ αυτών, κατακτώντας το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες από γυναίκα καλλιτέχνιδα σε μία βραδιά.

Στις 14 Φεβρουαρίου του 2007, απέσπασε ένα βραβείο Brit, αυτό της «Καλύτερης Βρετανίδας Γυναίκας Καλλιτέχνιδας», ενώ είχε προταθεί επίσης για το βραβείο «Καλύτερου Βρετανικού Άλμπουμ». Είχε κερδίσει τρεις φορές το βραβείο Ιvor Novello, μία φορά το 2004 για το «Καλύτερο Εναλλακτικό Τραγούδι» για το τραγούδι «Stronger Than Me», μία φορά το 2007 για το «Καλύτερο Εναλλακτικό Τραγούδι» για το τραγούδι «Rehab», και μία φορά το 2008 για το «Καλύτερο Τραγούδι» για το «Love Is A Losing Game». Το άλμπουμ ήταν το τρίτο πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις της δεκαετίας 2000-2009 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Winehouse είχε επιλεγεί ως μούσα από πολλούς διάσημους σχεδιαστές μόδας, όπως ο Karl Lagerfeld. Τα προβλήματα της τραγουδίστριας με τα ναρκωτικά και την εξάρτηση από το αλκοόλ, όπως και η αυτοκαταστροφική της συμπεριφορά, είχε γίνει θέμα για πολλές «κίτρινες» εφημερίδες από το 2007. Η ίδια και ο πρώην σύζυγός της, Blake Fielder-Civil, αντιμετώπιζαν νομικά προβλήματα. 
 
 
zougla.gr